HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

A FÖLD NAPJA

2008.04.21. 21:23 :: m..cs

 

A Föld napja alkalmából ismét összefogtak a város civil szervezetei, vállalkozói és az önkormányzat: kitakarítottuk a várost! Helyére került  a szemét, megmutattuk egymásnak és mindenkinek, hogy nem tűrjük azt, hogy hanyagságból, figyelmetlenségből, nemtörődömségből, lustaságból, uram bocsá’, tudatos cselekedetekből szeméthalmok lepjék el a város  utcáit, tereit, és főleg a zöldövezeteket. Sok-sok zsák telt meg szeméttel, de mintha javulna a helyzet: kevesebb, mint korábban!! Csak reménykedhetünk abban, hogy valami történt. Jobban ügyelünk a környezetünkre, hat a családra is a gyerek  iskolai nevelése, a társadalmi hirdetések is célba találnak és a közgondolkodás is változik valamelyest. A Civil Kör – mint korábban a várostakarítás kezdeményezője és azóta is aktív szereplője  - a Pamut –tó mellett, a Japán-kertnél találkozott tagjaival és sok más környezetvédővel és indultunk útnak, hogy a fenyvest és a tó környékét megszabadítsuk a szemetektől.

Ez csak egyszeri akció volt. Fontos, nélkülözhetetlen, példamutató, kisközösségeket összekovácsoló. De  csak akkor marad a város tiszta, ha folyamatosan oda kerül a szemét, ahova való: vagy a kukába, vagy a hulladékudvarba. Nem jó hír, hogy a hulladékudvarba történő szemétleadás  mostantól fogva  pénzbe kerül. Alkalmanként nem sokba,  de még sem lesz ezentúl ingyen. Részben azért is, hogy feladatát, a város tisztaságának biztosítását szolgálja és ne ingyen sittlerakóhelyként működjön, amit boldog-boldogtalan ingyen kihasználhat.  Mintha ez minősítene is minket. Hajlandók vagyunk-e személyesen is áldozatot hozni azért, hogy megóvjuk környezetünket? Vagy csak akkor vagyunk erre hajlandók (és büszkék magunkra) ha a szemét további útját (a lerakóba történő elszállítását és befogadását) a közösségi kassza finanszírozza?  Elvisszük majd pénzért is a hulladékudvarba, vagy az erdőszélre hányjuk ki?  Remélem, oda visszük majd a szemetet ahova való – hogy jövőre , a várostakarítás kapcsán  ismét arról adhassunk hírt, hogy kevesebb a szemét, mint tavaly volt….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr90436099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása