HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

10 milliárdból gazdálkodik idén a város

2008.03.06. 17:40 :: Horváth Zalán

A képviselő testület tegnapi ülésén két órás vita után elfogadta a költségvetést, melynek bevételi és kiadási oldalán 10 milliárd forint áll. Ennek az összegnek a felét, 5 milliárd forintot CHF alapú, 20 éves futamidejű kötvény kibocsátásából reméli a városvezetés, ám Rocskai János könyvvizsgáló felszólalásában kétségét fejezte ki a terv megvalósulásával kapcsolatban. Jelenlegi információk szerint ugyanis a bankok csupán 4,6 milliárd forint értékben hajlandók finanszírozni településünket. A könyvvizsgáló szerint nem csak ez a költségvetés forráshiányának oka, hanem a telekeladásokból várt több, mint 1 milliárdos bevétel túltervezése is. A szakember Veresegyház végzetes eladósodásának megakadályozása érdekében a kiadási struktúra felülvizsgálatát és a fejlesztések azonnali visszafogását javasolta.

Pásztor Béla polgármester szerint a fejlődésnek nem lehet megálljt parancsolni, hiszen azzal a jövőt lehetetlenítenénk el. A város ingatlanvagyona megfelelő fedezetet nyújt a további fejlesztésekre, egyáltalán nincs szó csődközeli helyzetről. A lakosság az úthálózat bővítését, újabb intézmények építését, a környezet szépítését, élhető város megteremtését várja az önkormányzattól, akinek meg van a lehetősége , hogy induljon az EU források lehívására irányuló pályázatokon, ezáltal tovább gyarapítva a város tárgyi és eszmei vagyonát.

2 komment

Címkék: költségvetés városháza

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr54368639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseteattila 2009.04.30. 16:01:24

Sziasztok!

Azért továbbra is fejlődik a város. Épülnek szép új házak, lakóparkok. Mézes Ház lakóparkok Veresegyház

Attila
süti beállítások módosítása