HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Március 15.

2008.03.16. 10:37 :: Horváth Zalán

Fél 10-től városunk Fúvószenekara szórakoztatta a nagyérdeműt pattogó indulókkal, majd a Veresegyházi Katonai Hagyományőrző Egyesület parádéja következett, amikor a dobos felvezetésével bevonultak a lovas huszárok, mögöttük a tüzérek egy igazi ágyúval, majd a város elöljárói katonás rendben érkeztek.
Pásztor Béla polgármester köszöntőjében az összefogás szükségességét hangsúlyozta, mely minden nagy tett szükséges feltétele. Nélküle nem képzelhető el haladás. Fontos része volt mondandójának amikor Széchenyi Istvánt idézte: "csak a hitvány ember él magának, a közösségért végzett munka emeli ki az embert a szürkeségből".
Ezután a Veresegyházi Népdalkör bemutatója következett, citerán kísért Kovács László, a Népművészet Ifjú Mestere.
A Fabríczius József Általános Iskola 4.a. osztálya színvonalas ünnepi műsorral készült, melyben nagy szerep jutott a felkészítő tanároknak: Bíróné Petrucz Gyöngyi osztályfőnöknek, Kovács Katalin karnagynak és Ácsné Csáki Ildikó drámatanárnak.
A 8. osztályos Rácz Zsófia Utassy József versét szavalta Zúg március címmel.
Nagy izgalom kísérte a három ágyúdíszlövést, melyet három tüzértiszt prezentált, és valóban ünnepélyessé tette ezt a délelőttöt.

1 komment

Címkék: ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9382934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyi 2011.03.15. 21:36:17

Az idei műsorrol sajnos lemaradtunk, de az óvodai és iskolai bemutatón a katonai bemutató egy "kissé" hangosra sikeredett. Minden tiszteletem a Hagyományörzőké, de kérem, hogy hagyjanak nagyobb távolságot a nézőtértől (különösen ha azok kisgyermekek). Köszönöm! egy aggódó anyuka
süti beállítások módosítása