HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

A sport és mozgás napja Veresegyházon

2007.12.13. 16:35 :: Horváth Zalán

A veresegyhaz.hu oldalon Lencsés Csaba városi szabadidő-sport szervező írása olvasható az ötödik alkalommal megrendezett mega eseményről. 1800 résztvevő fordult meg a kétnapos programsorozaton, ami valóban szép és komoly szervezést igénylő feladat. A cikk ezzel a mondattal zárul:

„Végezetül egy gondolat a sajtóról: 30 - 40 éve az volt a szokás, hogy az újságíró megjelent egy eseményen, és arról tudósított. Ma az a divat, hogy jobb esetben felhívnak telefonon, hogy mi szervezők írjunk, vagy mondjunk valamit a rendezvényről. Most is a 7 médium közül, akiknek az eseményről előre elküldtük a felhívást, egyetlen egy szerkesztőnőt láttam a helyszínen! Biztos, hogy jól van ez így?”

Véleményem szerint a média egyre inkább abba az irányba halad, hogy nem profi újságírók írják a híreket, hanem a résztvevők által készített anyagok (beszámolók, fotók, videók) kerülnek fel az internetre, ahol az érdeklődők ezeket elolvashatják, megnézhetik. Ez sokszor hitelesebb forrás, nem beszélve arról, hogy a résztvevők nyilván szakértőbb módon tudnak írni saját magukról, mint egy kívülálló. Egyébként ez a web2 alkalmazások lényege, tehát a közösségi oldalak pont ilyen céllal jönnek létre és lesznek egyre népszerűbbek. Tehát, ha úgy vesszük, mi magunk vagyunk a média.

Telefonon felhívtam Lencsés Csabát, aki szerencsére érdeklődéssel hallgatta a blog filozófiáját és egyetértett abban, hogy több nyilvánosság volna jó Veresegyház sportéletében. Indítványozta, hogy személyesen beszéljük meg a lehetőségeket.

1 komment

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr58262833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veresvirág 2007.12.22. 00:09:57

"egyetlen egy szerkesztőnőt láttam a helyszínen!"

Jelentem, munkaköri kötelességem volt:)jelen lenni, minthogy a Kistérség egyik kiemelkedően fontos rendezvényének tartjuk az iskolai sporteseményeket. Másrészt a gyerekek miatt is mentem volna. Harmadrészt csak itt lehet ex-alpolgármestert látni szobabiciklin, gyerekkel a térdén, és szigorú matektanárt, aki még igazgató is volt, jelenleg képviselő, lelkes RSG -szurkolóként:)
Csak a kislányok ugra-bugrája ne lenne olyan erőltetett..De másoknak-és talán nekik is -tetszik..., brr
süti beállítások módosítása