HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

A Nemzeti Fejlesztési Terv eredményei

2007.11.06. 00:02 :: Horváth Zalán

Aki kiváncsi, hogy milyen célokra és milyen összegű pályázati pénzeket nyertek el a különböző szervezetek (kisvállalkozásoktól az önkormányzatokig) annak elég bepötyögni a www.nfu.hu címet és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján fillérre pontosan megkeresheti, hogy ki mennyi támogatást kapott az eddig kiosztott 700 Mrd Ft-ból.
Pest megye eddig az időpontig 37 Mrd összeggel részesedett a nagy kalapból, ebből Veresegyház Önkormányzata a Meseliget Bölcsődéhez 239 millió, míg a geotermikus energia hasznosításához 128 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el pályázaton.
Emellett veresi székhelyű magánvállalkozásoknak is megítéltek kisebb-nagyobb összegeket leginkább a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében.
Ma már viszont inkább az Új Magyarország Fejlesztési Terv-re érdemes koncentrálni, melynek keretében 2007 és 2013 között kiosztásra kerül az a bizonyos 8000 Mrd Ft támogatás. Öt veresegyházi vállalkozás már itt is sikerrel pályázott EU forrásokra, az önkormányzat előtt azonban még rengeteg lehetőség áll. A Közép-magyarországi Operatív Programhoz kapcsolódóan 580 Mrd forintnyi forrás áll rendelkezésre a települések turisztikai vonzerejének fejlesztésétől az üzleti környezet javításán át a közlekedés fejlesztéséig.
Az első pályázatok benyújtási határideje vészesen közeleg, kár lenne kihagyni ami városunk és lakóinak érdekeit szolgálja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr57219800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása