HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

A Sway Sporttánc Egyesület

2007.10.02. 23:15 :: Horváth Zalán

Kedden délután feleségemmel megnéztük a Sway Sporttánc Egyesület edzését a Művházban, ahol megismerkedtünk Belucz Zoltán többszörös magyar bajnokkal (latin, standard és tíztánc kategóriákban), aki Fischer Mariannal - ugyancsak többszörös magyar bajnok - közösen vezeti 2002. óta a tánc egyesületet. Láthattuk, milyen komoly munka folyik, lelkes és tehetséges versenytáncos párok készültek a következő versenyükre.

Az idén rengeteg versenyen indultak és szép eredményekkel tértek haza. A múlt hétvégén volt például a Rumbailado Klubközi Táncverseny Gyomaendrődön, ahol Jakab Sándor és Nyitrai Edina C junior II standardből 3., Nagy Ferenc és Vass Kinga D felnőtt standardből 3., Hidi Balázs és Száraz Evelin D junior I standardből 2., Gál Krisztián és Elek Réka D junior I standardből 3. helyezett lett.

Testvérem, Horváth Milán révén, aki szintén versenytáncos volt a Botafogo színeiben már volt alkalmam megtapasztalni egy táncverseny fergeteges hangulatát. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Az embernek kedve támad csörögni egyet, persze itt elsősorban a latin táncokra gondolok (Samba, Rumba, Jive, Cha-cha, Paso Doble), de a standard táncok (Tangó, Bécsi keringő, Quickstep, Angol keringő, Slowfox) emelkedett, nemes hangulata is magávalragadja a nézőket. A legmókásabb táncnak a Quickstepet tartom, ahol valósággal pattognak a párok a parketten, pedig ez standard tánc, és évekig kell gyakorolni, de ez utóbbi mindegyikre igaz.

Természetesen nem csak versenyszerűen lehet űzni ezt a sportot, hanem hobbyból is, csupán a szórakozás kedvéért, meg hogy az ember ne csak bénázzon egy bálon, esküvőn, ha felcsendül egy tangó, keringő, rumba vagy samba, vagy amit annak hiszünk. Felnőttek részére is van tehát kezdő tanfolyam, félni nem kell, itt senkit nem fognak kinevetni. Különben Richard Gere sem volt eleinte a parkett ördöge a Hölgyválasz c. filmben, amit külön ajánlok kedvcsinálónak. További infó a Sway-ről itt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tánc

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr56184180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása