HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Újabb „sosemvolt” foci siker Veresegyházon

2008.06.26. 13:47 :: Horváth Zalán

Fennállása óta nem volt országos diákolimpia döntőben veresegyházi fiú focicsapat. Már nagyon vártuk ezt, hisz a lányok már 4 alkalommal megtették.

Idén a III. kcs-os ( 1995-ös, vagy fiatalabb ) fiú csapatunk menetelt a körzeti, a területi, majd a megyei fordulón úgy, hogy egyetlen mérkőzést sem vesztett, sőt több csapatot nagy különbséggel vertek meg.
Különösen értékes a megyebajnoki cím. Egyéb – iskolán kívüli sportköri - kötelezettségek miatt három meghatározó játékosunk hiányzott, mégis, viszonylag simán verték ellenfeleiket. Véghelyi Csaba vezetésével e csapat tagjai a következők voltak:
Bene Zoltán, Czene Dávid, Kovács Dániel, Laky Luca, Losonczy Erik, Marcsek Ákos, Nagy Alex, Szabó Dániel, Szabó Tibor, Tam Szilárd.
Ilyen előzmények után utaztunk Kaposvárra, az országos döntőre.
A somogyi megyeszékhely nagyon kitett magáért. A III. korcsoport fiú, leány kosárlabda és röplabda, valamint a fiú foci rendezését vállalták egy időben.
Az első nap estéjén színpompás megnyitó ünnepséget szerveztek. Volt fúvószenekar, zászlófelvonás, olimpia eskü és láng. A részt vevő csapatokat egyenként mutatták be, és sportoló olimpia bajnok, valamint kaposvári élsportolók tisztelték meg a 12-13 éves gyerekek seregszemléjét.
A gyerekek többségének és nekünk felnőtteknek összeszorult a torkunk, hevesebben vert a szívünk, és bizony néhány könny is kicsordult a szemekből.
Nem úgy néhány veresi fiúnak. Már a megható ünnepség alatt lehetett érezni, hogy nem mindenkinek jelenti ugyan azt egy országos diákolimpiai döntő. És nem akarják néhányan meghallgatni az „öregeket”, hogy a „civil” viselkedés, hozzáállás nagyon kihat a pályán nyújtott teljesítményre.
A következő három nap erre méltó igazolást adott. Összesen játszottunk 6 mérkőzést, ebből kettőt megnyertünk, négyet elvesztettünk, így végeredményben a 15. helyen végeztünk. Ez tulajdonképpen szép eredmény, hisz az ország közel négyezer iskolájából 15.-nek lenni becsülendő dolog. De az előbb leírtak alapján ez az eredmény lehetett volna 4-5. hely is. És éppen a legjobbaknak „kikiáltott” játékosok  múlták alul magukat. A többieket viszont feltétlen dicséret illeti, és bízunk abban, hogy okulnak is!
 
 
                                                                                      Lencsés Csaba
                                                                           iskolai sportkör ügyvezetője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr34540502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása