HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Bemutatkozik a Mézesvölgyi Általános iskola.

2008.03.04. 12:16 :: Őrző

Egy nagyon szimpatikus, közvetlen bemutatkozásnak lehettünk tanúi valamennyien. Az igazgatónő bemutatta kollegáit a leendő tanító néniket. A tanítók egy-egy részterület tanításáról tartottak rövid és közérthető előadást. Minden kérdésünkre választ kaptunk érthetően és az ismételten elhangzó kérdésekre is újra részletes magyarázatokat adtak. A végén már igen derűs hangulatban zajlott a párbeszéd. Most nézzük a fontosabb tudnivalókat!
Hét osztályt indítanak a maximális 26 fővel. Ebből az 1/a emelt ének óraszámmal  az 1/g pedig sakk órákkal indul.
Mindegyik osztályban játékos angol órákkal szoktatják a kicsiket a nyelvhez. Az 1/d -ben német lesz ez a nyelv.
Az a-ban Zsolnay- módszerrel fogják a magyart tanítani melynek a kommunikáció az erőssége. a többi osztályban az Apáczai könyvekből szótagolós módszerrel történik a magyar oktatása.
 A d és a g osztályokban dőlt betűs írás tanítás lesz melynek az az előnye hogy csak decemberben írják az első betűket. Három hónapon keresztül készítik a még fejletlen, esetlen kezecskéket az írásra. A kézközépcsontok és az izmok természetesen nem veszik figyelembe a kijelölt kötelező iskolabajárás idejét és ez a három hónap jelentős esélyt ad a fejlődésre. Napról-napra változnak ilyenkor a gyerekek. Ezt siettetni nem lehet csak elősegíteni. Minden jó tanító néni tudta ezt régen és szerencsére a Mézesvölgyiben csak ilyen tanítók ültek előttünk tegnap.
Matematika: az első hónapban szintén játékosan vezetik be: csoportosítással, összehasonlítással, több-kevesebb, ugyanannyi, stb. Térbeli tájékozódás gyakorlásával majd a szám elemek írásával folytatják. Azután 5-ös, 10-es és 20-as számkörbe lépéssel  belépnek a számok birodalmába. Nagyon mesésen hangzott és nem rémítette meg szülőket. Mindent nagyon ráérősen, lassan és alaposan fognak tanítani.
Lesz napközi is ahol a gyerekek gyakorolhatnak és játszhatnak. Péntekenként a tanító nénikkel kirándulások és kézműves foglalkozások lesznek.
És... az épület gyönyörű, minden egy helyen megtalálható, biztonságos és otthonos.
Megvallom, igen szorongva mentem erre az első szülőire. De nagyon megnyugodtam. A sokak által "gyerekgyárnak" nevezett iskolában szeretettel fogadtak minket és nem tapasztaltam negatív dolgokat. Az első benyomás nagyon fontos mindenkinek. Én szívesen járatnám ide a gyerekemet. Engem meggyőztek a tanító nénik, hogy itt jó kezekben  és bölcs szívekre hagyom a gyerekemet.

17 komment

Címkék: iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr26364931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devi 2008.03.12. 12:14:56

Kedves Őrző!

Örülök, hogy megtalálta gyermekének a megfelelő iskolát. Én is úgy látom, hogy nem mindegy az, hogy a szülőnek bizalma van-e az iskola, és az ott tanító tanárok felé. Amúgy is nehéz elengedni gyermekünk kezét az iskola, ill. osztály ajtajában, fontos, hogy érezzük: a gyermekünk jó, biztonságos helyen van, ott ahol neki lennie kell. Valóban a Mézesvölgyi Általános Iskola egy jól felszerelt, gyönyörű, szinte minden igényt kielégítő iskola. Gyakran járok arra, és mindig csillogó szemű, vidám gyerekekkel találkozom. Ismerek néhány tanárt is, tudom, hogy lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek azért, hogy a rájuk bízott gyermekeket legjobb tudásuk szerint tanítsák és neveljék.
A kérdésem csak az lenne: ha Ön megtalálta a gyermekének megfelelő iskolát, miért fáradozik azon, hogy lejárassa az Ön által nem is ismert Kálvin téri Református Általános Iskolát? Az Ön írásaiból számomra egyértelűnek tűnik, hogy Önben már eldölt a kérdés, hogy hová szeretné járatni gyermekét. Miért kell gonoszkodni, csak azért, mert Ön nem az egyházi iskola mellett döntött. - és, hogy képes még Isten Igéjét is idézni, amikor egyértelmű, hogy nem a jó szándék indította az írásra?
Szívből kívánom, hogy gyermeke nagyon sok szép, emlékezetes, bolgog évet töltsön el a Mézesvölgyi iskola falai között. Kívánom, hogy sok-sok szeretetet kapjon tanáraitól és nevelőitől, és megszerezze minazt a tudást, amire a tanulmányai és élete során alapozhat, és amiket kamatoztathat.
Mindezt tényleg szívből kívánom. Végül csak azt kérném Öntől (így ismeretlenül), ne befolyásolja azokat a szülőket, akik még nem tudtak dönteni, engedje meg nekik, hogy saját tapasztalatuk, és véleményük alapján hozhassák meg ezt a nagyon fontos döntésüket.

Köszönettel és tisztelettel: Deák- Tóth Éva

Dobos György István 2008.03.12. 12:27:55

Kedves Őrző!
Próbáljon meg osztozni mások örömén is,csak egyszer,nagyon jó érzés.
Kívánom,hogy megtapasztalja!

Őrző 2008.03.12. 15:55:19

A szülőket nem lehet befolyásolni. Mindenki úgy dönt, ahogy helyesnek látja neveltetése, ismeretei, tapasztalatai, elvárásai alapján. Mindenki kialakítja a saját véleményét, mindenki más szempontok szerint. A vélemények különböznek ez természetes és mindenki által elfogadható. Miután időbeli sorrendben a Mézesvölgyi bemutatkozása volt az utolsó így ez olvasható leghamarabb napjainktól visszafelé haladva. Így valóban úgy tűnhet kedves Devi ahogyan megfogalmazta. A véleményemet az adott alkalmakkor alakítottam ki. A képet amit felmutattam egy tükörkép, nem én formáltam. Gondolom Önök mindannyian hallgatói voltak ezeknek a bemutatkozásoknak, azért olyan tényszerűek és elfogulatlanok a hozzászólásaik. Önök megteszik azt is ami nekem szándékomban sem volt. Köszönöm.

devi 2008.03.12. 18:50:50

Kedves Őrző!
Úgyan még mindig a névtelenség homályába burkolózva, de azért köszönöm, hogy megírta véleményét a hozzászólásomra. Igaza van abban, hogy a vélemények különbözőek lehetnek, és abban is teljesen egyetértek Önnel, hogy úgyanazt az előadást, bemutatkozást, "tálalást", sokan sokféle képpen értelmezhetik. Nekem nem is ezzel van a problémám. Mi magunk sem vagyunk egyformák, és éppen ettől olyan változatos a világ. Ami nekem, és még sokaknak bántóan hatott az az, hogy Ön eléggé "görbe" tükrött állított, és a személyes benyomását, mint tényt közölte, (legalábbis nekem, ill. nekünk ez így jött le). Higgye el, nem állt szándékomban kioktatni, vagy megbántani Önt, és a véleményét sem akartam félresöpörni, de úgy gondolom, hogy nem állhatom szó nélkül, hogy olyasmiről, amiről igen csekély információja van, ilyen negatív írással szegje kedvét azoknak a szülőknek, akik még a nagy döntés előtt állnak.
Tisztelettel: Deák-Tóth Éva

Őrző 2008.03.13. 13:46:12

Kedves Devi!Mivel az én görbe tükröm indította el a véleményözönt kötelességemnek érzem az időnkénti reagálásokat is. Nem érzem magam sem megbántottnak sem kioktatottnak. Aki véleményt fogalmaz meg számítania kell a visszhangra, ha ez negatív akkor fokozottabban. Ez nagyon jól nyomon követhető a két bejegyzés alatt. Megjegyzem egyik általam írt írásban sem állítom szembe a két iskolatípust. Külön olvasva mindkettő vélemény csupán. De! Jelentős információk birtokosai lehetnek most már azok valamennyien, akik beleolvasnak ezen oldalakba. Helyesen gondolta, amikor kiállt és védelmébe vette az iskolát. A felhevültebben fogalmazók is mind ugyanazt tették csak más módszerekkel.
Kívánom, hogy továbbra is érezzék jól magukat a közösségben. Tisztelettel: őrző

devi 2008.03.13. 17:47:13

Kedves Őrző!
Köszönjük a jó kívánságot! Azon leszünk!
Tisztelettel: Deák-Tóth Éva

Poli1 2008.03.13. 18:28:32

Annak aki olvasott mar forumokat, kommentelt blogokban, annak ez a "nevtelenseg homalya" egyaltalan nem furcsa.
Sot, ellenkezoleg a teljes nev kiirasa eleg furcsa.
Miert eroszakoljak, hogy megadja? Valami celjuk van ezzel?
Amit leirt az illeto, az szamit. Ennyit kell tudni rola nem tobbet.
Ha 2 ember valamiert el akarja melyiteni az ismeretseget, arra is van mod.

Dobos Gy.István 2008.03.13. 20:24:25

Kedves susu1!
Nem vagyok ismerős a blog meg a fórum olvasásban,de szerintem,ha olyan dologról írok ami nem csak engem érint,hanem egy közösséget akkor vállani kellene a teljes nevem,ez a meglátásom.
A jelszavak talán a társkeresésben jobban illenek.

Panni 2008.03.13. 20:56:07

Kedves Őrző!

Azt hiszem, ugyanazon a szülőin voltunk :-) Sajnos elfelejtettem a sakk-tagozatos osztály tanítónénijének a nevét, tudna segíteni? Jöhet mailben is!

Köszönöm előre is!

Őrző 2008.03.13. 21:17:58

Kedves Panni!
Kovács Valéria a tanítónő neve. A sakkozó diákok hatalmas sikert értek el a legutóbbi versenyen is. Kérem olvassa el az erről szóló bejegyzést is. Köszöntöm az oldalon!
Üdvözlettel: Őrző

Panni 2008.03.14. 08:12:01

Kedves Őrző!

Köszönöm szépen az információt, a sakk-sikerekre vonatkozó bejegyzéseket még tegnap este elolvastam, nem semmi!
Bár mi egyszerű emberi okokból szeretnénk Valéria nénit választani (ti. nekem messze-messze ő volt a legszimpatikusabb), a sakk is közel áll a kisfiamhoz, így ez a "kellemeset a hasznossal" esete.

Őrző 2008.03.14. 15:00:57

Kedves Panni!
A németet tanuló osztály tanítónője betegség miatt nem tudott megjelenni a bemutatkozáson. Ő valóban a d osztály tanítója lesz és Lefánti Zsófia a neve.
A sakkosok angolt tanulnak, osztályuk a g, a dőlt betűs írást tanulják majd, Kovács Valéria segítségével. (aki jobb kezünk felől ült velünk szemközt és barna hajú anyajeggyel az állán, piroskockás szoknyában fekete felsővel) Több részletre sajnos nem emlékszem, de remélem ugyanarra gondolunk. Egyébként március 31.-én még lesz egy nagy szülői, ha mégsem rágondolt ott minden tisztázódni fog.
Üdvözlettel és kérdezzen csak bátran, szívesen segítek.

Poli1 2008.03.14. 16:51:18

Dobos Gy.István:
Ez egy internetes kozosseg. Szabadon barki velemenyt nyilvanithat, ha megfelelo formaban teszi. Egy tarskereses eseteben szamit ha talakozni kivanunk az illetovel, a "valos vilagban" levo szemelyazonossagunk.
Tovabbra sem latom be, miert fontos hogy Kiss Joska a Virag utcabol vagy Kovacs Juli a Hal utcabol all a KJ megnevezes mogott.
Az szamit, hogy itt van, velemenyt mond, es mit mond.
Szerintem.

Dobos Gy. 2008.03.17. 11:12:41

Susu1
Részemről befejezettnek tartom a vitát,de még mindig azt mondom,hogy rendben van,név nélkül,mármint blognéven lehet bármiről csevegni,írni csak,ha valami olyat írok,most mindegy milyen szándékkal ami egy közösséggel szemben,jogos vagy jogtalan kritika,akkor vállalni kell a nevünket.
Mert név nélkül könnyebben írunk olyan dolgot ami nem biztos,hogy teljesen úgy igaz.
Ha a nevünk ott van akkor jobban átgondoljuk,tízszer átrágjuk, amíg leírjuk.Ha hétköznapi dolgokról írok akkor nem biztos,hogy leírom a teljes nevem,ezt én is belátom,mert tényleg ott nem a név a fontos hanem a gondolat mert minden írással hozzájárulunk annak a közzösségnek a építéséhez,információáramlásához,tökéletessítéséhez,hozzákapcsolódunk egy egészhez.

Poli1 2008.03.17. 16:56:27

Hat igen. Nyalni csak nevvel eri meg.
A negativ kritika meg csak nevtelenul eri meg.
Ez egy ilyen vilag. Uff en beszeltem. Reszemrol is lezarva.

Dobos Gy. 2008.03.17. 17:15:15

Hát igen,ez nem személyeskedés,de azért köszi,valószínű,hogy jól ismer azért írta ezt.Érdekes megközelítés.

serfecs (törölt) 2008.03.18. 11:18:42

Kedves Őrző,

Köszönöm a választ, közben rájöttem, hogy nem ugyanazon a szülőin voltunk, én a február végin voltam.
Köszönöm a tanítónénik nevét, így már tudom, kikhez forduljak!
süti beállítások módosítása