HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Előadás a diszlexiáról

2008.02.12. 16:45 :: Horváth Zalán

A diszlexia – amit gyakran gyermekkori írás-olvasási nehézségnek tekintenek – az írás és olvasás elsajátításabeli nehézség, amelyet bizonyos fajta információk feldolgozásakor fellépő problémák okoznak. Ezeknek a mögöttes problémáknak, például az emlékezetben vagy a nyelvi hangok feldolgozásában, a tanulás több területét érintő hatása lehet ezen egyének egész élete során.

Ugyanakkor ezek az átlagtól való eltérések erősségnek is bizonyulhatnak. Sok diszlexiás nem úgy közelít a problémákhoz, mint más emberek. Más nézőpontból látják a dolgokat, eltérő módon tanulnak és újszerű módon oldják meg a problémákat.

A problémák újszerű megoldása a kreativitás egyik alapja. Nem véletlen, hogy többen a legkreatívabb elmékből diszlexiásoknak bizonyultak.

Az Adytrain az EU egy Leonardo da Vinci-projektje

Szeretnénk megmutatni, hogyan lehet a legjobbat kihozni azokból, akik írás-olvasási nehézségekben szenvednek, és eltérő megközelítésre lehet szükségük, mint másoknak. Reményeink szerint eredményeink hasznosak cégeknek, önkormányzatoknak, felnőtteket oktatóknak, és maguknak a diszlexiásoknak is.

A projekt felnőttképzésben tanító oktatóknak, illetve vezetőbeosztású, valamint magas- és középfokú igazgatói és menedzsment-pozícióban dolgozó személyeknek szól.

Az Agora körrel közös szervezésben Dr Gyarmathy Éva előadásra és beszélgetésre hívja meg a téma iránt az érdeklődőket.

Helyszín: Agora Palota Veresegyház, Kálvin u.20.

Időpont: 2008. február 13. 18.30-kor

Szólj hozzá!

Címkék: előadás diszlexia

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr84336501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása