HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Montessori iskola Veresegyházon.

2008.03.07. 17:16 :: Pem

A város szerencsés helyzetben van, hiszen három típusú iskola is megvetette itt a lábát. Persze mi szülők nagyon örülünk ennek, mert megtalálhatjuk gyermekünk részére a leginkább megfelelő iskolát. És törhetjük a fejünket!
Több nyilt oktatási nappal és szombati játszóházzal várják az érdeklődő szülőket és gyerekeiket. Egyáltalán nem gond itt senkinek ha valaki a kicsi tesóval jön ismerkedni, játszani. Nagyon kedves és mosolygó tanító nénik fogadják a belépőket és a pincétől a padlásig megmutatják a sulit. Az egész suli leginkább egy családi házra emlékeztet és belül is éppoly kellemes, mint egy otthon. Hatalmas zöld elemekkel díszített búboskemencére hasonlító kályha mellett lehet télen lustálkodni, ha valaki elfáradna a tanulásban.
Ebben az iskolában csak nagyon kevesen tanulnak. Főleg azok menedéke ez a hely akik nem  tudtak beilleszkedni a hagyományos iskolákba. Itt lassan feloldódnak a gátlások és a picik biztonságban érezhetik magukat. Az eredményességüket ( hiszen a szülők szeme előtt már sokszor az egyetem lebeg suliba lépéskor is )  mutatja, hogy ebből az iskolából is felveszik a gyerekeket a nyolc-és hat osztályos gimnáziumokba. És persze, aki kellő bátorságra tett szert, vissza is mehet a normál iskolába is. A kezdeti bizonytalanság ilyenkor már a múlté és a gyerekek könnyen veszik a szokásos akadályokat. Előnye az iskolának, hogy a gyerekek megtanulják a lehető legteljesebben felkutatni a számukra fontos tudásanyagot, amire az információs társadalom idején igen nagy a szükség. Persze a jó tanító nénik egyébként is megtanítják erre a gyermekeket, de azért találunk sajnos az ellenkezőjére is példát. Csak a tankönyvből való tanulás tehát itt nincs! Egyébként ebben a típusban is a nemzeti alaptantervre épített helyi tanterv szerint haladnak.
Ami sajnos hátrányt jelent sok, esetleg ideillő gyerekre nézve az a tandíj, ami tetemes és ezen felül még az ebéd és egyéb foglalkozások díja. De akinek a gyereke félénk, nehezen illeszkedő, esetleg megriad a nagyobb gyereklétszámtól, épülettől az itt biztosan jól fogja magát érezni! Tehát el kell menni és megnézni! Még jó néhány alkalom ad erre lehetőséget. Aki részletesebben akar olvasni a suliról az megtalálja a következő oldalon: montessori.suli.hu/montveres.
Tehát alkalmak, amikor megnézhető, tapasztalható a légkör: március 20 és ápr. 3-án  7/45-től 9/30-ig magyar és matematika óra keretében.
Hívogató: márc. 29-én, ápr. 12 és 26-án 10-11/30-ig. Ezeken a napokon kézműves játékos foglalkozást tartanak, míg a szülők feltehetik a legvadabb kérdéseiket is. Itt is választ kaphatunk mindenre, akár az öreg-új Mézesvölgyiben. A tanító nénik nagyon kedvesek és mindenkit szeretettel várnak.
Kedves szülők! tudom, hogy mindenki ideges ilyenkor, hiszen a gyermekünk jövője is múlhat az iskolán. Érdemes mindent megnézni, megtudni amire van lehetőség. Ha esetleg mégis rosszul döntenénk, akkor is van más lehetőség a változtatásra és az a legfontosabb, hogy az apró lábak bizakodva lépkedjenek a tudás felé, mert a tudás fontos a tudás hatalom: mondja a két és fél éves fiam. Azt hiszem egyet érthetünk bölcsességével. Jó Montessori látogatást!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr11370175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivi 2008.03.12. 18:06:33

Örülök Pem, hogy tetszett az iskola!

drenyo 2008.04.04. 18:39:09

Kedves Pem,
Megnéztem az iskolát, el kell mondanom, hogy nem olyan gyerekeket találtam ott, akiknek "menedéke ez a hely akik nem tudtak beilleszkedni a hagyományos iskolákba".
Az igaz, hogy a suli családias, de a gyerekek nem esetlenek sőt nemhogy menedék, de már az első osztályosoknál tapasztalható hogy mennyivel magabiztosabbak, mint a másik iskolában megbúvó társaik. Találtam olyan első osztályost, aki négyjegyű számokkal dolgozott.
Fantasztikus volt látni a pedagógusokat, akik egyesével foglalkoztak a gyerekekkel, erősségeiket kiemelve, elmaradottságukat fejlesztve.
Már majdnem elbizonytalanított a tandíj, de végül mégis meggyőzött a kiemelkedő teljesítmény, hogy a tavalyi évben 9-ből 7, az ideiben 2-ből 2 gyerek felvételt nyert 8 osztályos gimnáziumba.
Meggyőződésem, hogy ez az iskola minden gyermek számára megfelelő, függetlenül attól, mennyire merész tengerész.

Pem 2008.04.07. 17:00:37

Kedves Drenyo!
Természetes, hogy kiváló gyerekeket talált a suliban, mert minden gyerek egyedi és a maga különleges személyiségével megismételhetetlen.Kívánom érezzék jól magukat az iskolában, hiszen erre minden lehetőség biztosított. Kívánatos lenne, ha az ömkormányzat is támogatná az iskolát, hiszen szinte minden magánovit és magánkezdeményt támogat a többi iskolával egyetemben.Ez az iskola nagyon is megérdemelné a támogatást és talán több gyerek befogadására lenne lehetőség.Bár minden önkormányzat megtehetné ezt, hiszen ebben az iskolában is tanulnak a környező településekről gyerekek. Sajnos azt nem tudom, hogyan lehetne ezt elérni. De az is lehet, hogy a több gyerektől elveszítené a különleges családias hangulatát és az épület is kicsi lenne már és stb. De ez a működtetők problémája, én csak hangosan gondolkodom.
süti beállítások módosítása