HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Májusban nyílik a Meseliget bölcsőde

2008.02.11. 12:44 :: VA

Májusban nyílik Veresegyház első, önkormányzati bölcsődéje. Megkerestük az intézmény vezetőjét, Vígh Eleonórát, aki készségesen állt rendelkezésünkre, és adott teljeskörű információt a leendő létesítményről.

A tervezett áprilisi nyitást az aszfaltozási munkák miat pár héttel el kellett halasztani. De az épület belsejében gőzerővel folynak a munkálatok. Már megérkeztek a bútorok, az első játékok, hogy a kicsik szinte otthon érezhessék magukat. Külön ki kell emelnünk, hogy a leendő bölcsöde tornataremmel, sószobával, és medencével is rendelkezik, ezzel is hozzájárulva a kicsik egészséges fejlődéséhez.

A 60 férőhelyes bölcsödébe már megkezdődött a jelentkezés. Már most többen jelentkeztek a férőhelyek számánál. Jelenleg 85 veresegyházi kisgyerek készül a bölcsibe. 10-15-re tehető azon gyermekek száma, akik nem rögtön májusban, hanem 6-8 hónap múlva kezdenék a bölcsit. Ez annyit jelent, hogy csak  5-6 gyermekkel többen jelentkeztek, mint amennyit az intézmény fogadni tud. A jelentkezések elbírálása során– ami 1 hónapon belül várható – fontossági sorrendet állítanak fel. Előnyt élveznek azoknak a gyermekei, akik záros határidőn belül dolgozni kezdenek, akik a normatívában benne vannak, akik szociálisan veszélyeztetett környezetben élnek. 

A bölcsödében 6 csoportra lesznek a gyermekek osztva, csoportonként 10 fővel.

A gyermekek ellátásáról 26 dolgozó, ebből 12 gyermekgondozó gondoskodik.

Ők csecsemő és kisgyerekgondozói illetve csecsemő és kisgyerek szakgondozói oklevéllel rendelkeznek.

A szülők természetesen időben kapnak tájékoztatást az intézmény működéséről. A bölcsödekezdés előtt a bölcsöde épületében (a veresegyházi Misszió szomszédságában) ”összevont” szülői értekezletet, majd pedig csoportonként külön szülői értekezletet is tartanak, ahol minden fontos tudnivalóról tájékoztatják a szülőket.

1 komment

Címkék: bölcsőde

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr58334786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poli1 2008.02.11. 17:11:07

Nagyon jo hir. Koszonjuk!
süti beállítások módosítása