HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Emlőszűrés Veresegyházon

2008.02.01. 17:25 :: snora

Az emlőszűrésről azért időszerű most beszélnünk, mert Veresegyházon minden 45-65 év közötti női lakost várnak a szűrésre. Ezt a hírt én  a Polgármesterei Hivatal hirdetőtábláján olvastam. Máshol nem , kerestem az ÁNTSZ honlapján, és Veresegyház internetes oldalán is.Gondolom más sem hallott erről a lehetőségről.

Állítólag névszerinti meghívót kapunk, és akkor már kötelezővé válik a vizsgálat amit a Kistarcsai kórházban végeznek el február hónapban. A szűrés vizitdíj mentes, beutaló nem kell hozzá, csak a behívó levél.
 remélem a hír igaz és hamarosan megkapjuk a levelet az ÁNTSZ-től a vizsgálat pontos idejével, és helyével.

Kérem azokat akik nem ebbe a korosztályba tartoznak, jelentkezzenek  be a vizsgálatra saját érdekükben.

"Az emlőszűrés azoknak az asszonyoknak a rendszeresen - kétévenként - megismételt vizsgálata, akiknek ugyan nincsenek emlőrákra utaló tüneteik és panaszaik, ámde életkoruk miatt ki vannak téve az emlőrák kifejlődése kockázatának. Ez a kockázat a 45 és 65 év közötti életkorban a legnagyobb. A szűrés célja a kifejlődés kezdeti szakában lévő, korai, kicsi, még nem is tapintható csomók felkutatása. Ha a szűrés eredménye negatív, az asszonyok megnyugodhatnak, mert nagy valószínűséggel nem fenyegeti őket az emlőrák veszélye. Ha a szűrés eredménye pozitív, azaz kicsi, még nem is tapintható csomót talál, és ezeket szakszerűen kezelik, minden esély megvan a teljes gyógyulásra." olvasható az ÁNTSZ honlapján

1 komment

Címkék: egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5321200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snóra 2008.02.06. 15:05:14

Annyi kiegészítést tennék, hogy ma felhívtam a korházat ahol végzik a szűrést és ott megerősítették a hírt. tehát aki kap meghívót az menjen el. Én sajna nem kaptam valamilyen okból de bejelentkeztem és a jövőhéten már mehetek is.
süti beállítások módosítása