HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Népességi adatok

2007.09.28. 00:43 :: Horváth Zalán

A Veresegyházról szóló weboldalakat böngészve kevés olyat találni, ahol elegendő statisztikai adat lelhető fel a városról, ha éppen valakinek ilyesmire volna szüksége. Időszerű, naprakész adatokat pedig sehol sem találtam; a település lélekszámáról pl. csak 2001-es adat olvasható.

Kíváncsiságból belekukkantottam a Központi Statisztikai Hivatal honlapjába, ahol már frissebb számok is olvashatók. Itt 2005 év végi adatra akadtam (12967 fő), egyébként jelenleg kb. 13500-an vagyunk mi veresiek. A KSH "Népesedési folyamatok a budapesti agglomerációban" című tanulmánya sok más érdekességet rejteget. Eszerint Veresegyház lakosságának 21%-a 14 éven aluli, 68%-a 15-64 éves, míg 11% 65 éves vagy idősebb. Ez az arány Budapesten 12-69-18 százalék, ami jól mutatja városunk fiatalosságát. Ezt támasztja alá az ezer nőre jutó születések száma is: Veresen ez a szám 53, míg Budapesten 34. Településünk ha lehet ilyet mondani, konzervatívnak számít abból a szempontból, hogy a házasságon kívüli születések száma csupán 20%, szemben a fővárosi 31-gyel, de akad több olyan pest megyei település is ahol ez az arány eléri a 40-50 %-ot.

Sajnos Veresegyházon is igaz az a tétel, hogy nem minden férfinak jut nő! Minden száz 15-39 éves fickó közül 8 statisztikailag "hoppon marad" hiszen a hasonló korú nők száma ennyivel kevesebb. Kevés vigasz, hogy 65 felett már minden úrra lassan két hölgy jut.

1 komment

Címkék: statisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr54179259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kada Ibolya 2007.11.19. 16:41:57

Nagyon jónak tartom ezt a megjegyzést! Az Önkományzatnak sincsenek sehol pl. hirdetötáblái, ahol a városban várható pl. építkezések, további fejlesztések rövid vagy hosszabb távra megtudahtók lennének. A \\\\\\\\\\\\\\\"régebbi\\\\\\\\\\\\\\\" pl. Tópart városrészek lakói pedig már sohasem érik meg, hogy az erdöszélén-tópart körül aszfaltozott sétány és világítás lesz? Milyen tervek vannak? Miért nem vagy hol tájékoztatják a hétvégi telkeseket, ha már mindent ugyanúgy kell fizetnünk?
süti beállítások módosítása