HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Felvételi a református iskolában

2008.02.29. 15:52 :: VA

Elkezdődött a beiskolázási időszak. Ennek kapcsán érdeklődtünk a református általános iskola irodájánál.

A református általános iskola február 29.-én és március 1-én tart ismerkedési napot a leendő iskolások számára. 

Ezen alkalommal a gyerekek játékos tesztfeladatot töltenek ki. Eközben a szülők a református lelkésszel, az iskola igazgatónőjével, és egy közoktatási szakemberrel beszélgetnek.

Az iskolába jelentkezett gyermekeket egy pontozásos rendszer alapján ”kiértékelik”. Felmérik, hogy a szülők mely felekezethez tartoznak, a gyermekek járnak – e hittanra, stb.

A pontozást, és ennek kiértékelését az iskola vezetősége végzi. A pontrendszerre elsősorban azért van szükség, mert 90 gyermek jelentkezett eddig az iskolába, és csak 50-et tudnak felvenni.

A felvételt nyert gyermekek elhelyezése a korábbi évfolyamhoz hasonlóan az átalakított lelkészlakásban történik.

A református egyház már beadta pályázatát uniós források igénybevételére, melyet az új iskola megépítésére fordítanak. Egy nyolc évfolyamos, évfolyamonként 2-2 osztállyal induló, tehát összességében 16 osztályos iskola megépítése a cél. Az építkezést már idén elkezdik, de még nem tudni, hogy milyen formátumban jön létre az épület. Amennyiben a református egyház az uniós pályázaton elnyeri a kívánt összeget, az eredeti építési terv (aminek az engedélyeztetése már megtörtént) kerül megvalósításra. Ennek hiányában nagyságrendekkel egyszerűbb, és kisebb épület kivitelezésére nyílik lehetőség. A megépítendő épület természetesen a református egyház tulajdonában fog állni. Ugyan az önkormányzat támogatja az iskola építését, de a fenntartó a református egyház lesz.

A tervek szerint az új épületre nem kell sokáig várni, és a gyermekek minél előbb birtokba tudják venni a jelenelginél jóval tágasabb és kényelmesebb iskolát. Pontos időpont azonban egyelőre nem ismeretes.

19 komment

Címkék: iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr10359570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pem 2008.02.29. 21:07:23

A felvételiztetés nem tilos még ebben a korban? Az Otatási Minisztérium a beiskolázást pontosan szabályozza. A megjelent írás ellenére nem világosak a játékszabályok. Milyen a pontozásos rendszer, miért nincs ez pontosan kiírva? Minden felvételinél a szempontokat nyilvánosságra kell hozni, ez nem lehet zsákbamacska. És miért kell elválasztani a szülőt a gyerektől? A középiskolai szóbeliken is már bennt lehetnek a szülők Itt nem? Ez nem furcsa senkinek? Mennyi bizonytalanság... a pályázat körül is.

Faludi Andrea 2008.03.11. 22:14:22

Kedves Pem!
Lehet, hogy Ön is azok közé tartozik aki félnek minden újtól vagy mástól (fontosnak tartom megjegyezni,hogy ebben az esetben egyáltalán nem beszélhetünk új dologról, mert ha pontosak az infóim akkor valamivel több mint 50 évvel ezelőtt volt Veresegyháznak református iskolája) és elkezd benne rosszat keresni.
Kislányom szeptember óta tagja ennek a családnak, és ez nem elírás, ugyanis már a második nap hazafelé az autóban lelkesen újságolta: anyu tudod mi volt OTTHON az ebéd?! Lelkesedése azóta is töretlen. Délutánonként szülőtársaimmal ott állunk sorban a folyosón és próbáljuk haza csalni gyermekeinket. Ígérünk mi fűt-fát, de hiába a gyerek marad, mert ebben a suliban jó lenni.(Érdekes volt a "felvételi" napokon látni, hogy a leendő elsősők szintén nem akartak haza menni, mert érdekesek voltak a játékok, kedvesek a tanító nénik, szépek az énekek és finomak a sütik a szendvicsek..stb)
Az én kislányomnak szeptember óta 42 új testvére, 3 új anyukája, két új apukája és egy nagymamája is van. Ez a nagymama arról is gondoskodik, hogy minden gyerek azt kapja enni, inni amit szeret. Nálunk ugyanis nem gond ha kakaó van reggelire és a gyerekek fele teát szeretne, mert Erzsike nénin a kakaó mellé teát a szalámis kenyér mellé lekváros kenyeret is tud varázsolni az asztalra. Pénteken a tanítási órák utáni kézműves foglalkozásról ( nem kötelező) öt óra körül érünk haza, de már vasárnap a templomba úgy szaladnak a gyerekek a tanító nénik felé, mintha hetek óta nem látták volna egymást. Ami néni, Enikő néni és Zsuzsa néni pedig azt sem tudja melyiket, hogyan ölelje. Ez az iskola az én kis Lucámnak szó szerint második otthona, ahol jó lenni, ahol szeretik, ahol ha rossz meg is dorgálják, de minden kis dorgálás után ott a mosoly. Mi ebben az iskolában igaz HITET és feltétel nélküli szeretetett kaptunk, amely remélem kislányomat egész életén át elkiséri, és az itt együtt eltöltött évekből mindig erőt neríthet.
Az, hogy az oktatás magas színvonalú, hogy nagy hagsúlyt fektetnek a vallásos nevelésre, hogy a gyerekekkel differenciáltan foglalkoznak, hogy senkit sem engednek lemaradni, hogy logopédus foglalkozik az arra rászorulókkal, hogy minden héten verset tanulnak, hogy zenei képzés folyik, hogy rendszeresen fellépnek a gyereke a templomban, hozzászokva így a szerepléshez, hogy úszni, korcsolyázni és színházba járnak, hogy néptáncot tanulnak, az hogy decemberre már megtanulták a HIMNUSZT , és együtt énekelték a gyülekezettel, az hogy támogatják a versenyszerűen sportoló gyerekeket ez ebben az iskolában szinte természetes.... és ezeket a példákat sorolhatnám még oldalakon keresztül, mert ez mind ugyanolyan fontos számunkra mint maga a gyermekünk.
"Kell a hit amely nem kételkedik, nem keres kifogásokat, nem tesz megjegyzéseket, hanem tud örülni, és hálát adni a csodákért, mert hatalmas dolgot cselekedett velünk az Úr."
Faludi Andrea

devi 2008.03.12. 09:27:22

Kedves Pem!
Hozzászólására elsőként egy kérdéssel reagálnék. Ön elvitte a gyermekét erre a bizonyos "felvételire"?, mert én elvittem az én gyermekeimet. Ez ugyan tavaly történt, de úgy tudom a "módszer" nem változott. Azért vittem el mindkét fiamat, mert akkoriban felmerült az a lehetőség, hogy esetleg indul egy második osztály is. Az én, akkor elsős kisfiam borzasztó lelki sérüléseket szerzett a "normál" általános iskolában. Az induló refmátus iskola első, tájékoztató jellegű szülői értekezletén elmondták, hogy amíg a lelkész úrral beszélgetnek a szülők, addig a leendő tanítók a gyermekekkel játékos tesztfeladatokat fognak végezni egy másik teremben. Mivel erre előre felhívták a figyelmünket, fel tudtam készíteni a gyermekeimet, hogy lesz egy kis idő, amikor anya nem lesz veletek, de legyetek ügyesek, ne féljetek, stb. A nagyobbik fiam a már említett lelki sérülései miatt kissé megszeppenve, talán egy kicsit szorongva ment el a tanító nénikkel. Amikor visszajöttek (külön-külön, mert a másodikos jelöltekkel nem úgyanott foglalkoztak)vidáman, felszabadultan mesélték, hogy mit játszottak, énekeltek, büszkén mutatták, hogy milyen szép virágot készítettek nekem. Túl sokat nem tudtam kérdezni tőlük, mert már szerettek volna visszamenni játszani. A tesztről csak annyit tudtam meg, hogy volt valami olyasmi, mint az oviban, de már repültek is vissza. Hát ennyit a felvételiről.
A szülőkkel való elbeszélgetésre pedig véleményem szerint nagy szükség van. Kifejezetten árt a gyermeknek, ha egy keresztyén iskolában más fajta nevelést kap, mint amit otthon. Az teljesen megzavarhatja a személyiségét, és a végén már nem tudja, hogy kinek higgyen...
Visszatérve- második osztály nem indult, de a kisebbik fiam, szeptembertől ebbe az iskolába jár. Túlzás nélkül mondhatom, hogy azóta nem telt el egyetlen nap sem, amikor ne adtam volna hálát Istennek, ezért az iskoláért, az iskola tanáraiért, az iskola vezetőségéért, a lelkész úrért, és a gyülekezet azon tagjaiért, akik idejüket nem kímélve, nap, mint nap erejükön felül, fáradhatatlanul küzdenek azért, hogy ez az iskola működhesen. Hálás vagyok, hogy a gyermekem ebbe az iskolába járhat.
Még egy dologra szeretnék reagálni. Tavaly még az ideinél is sokkal bizonytalanabb volt minden. Akkoriban is sokan akadtak olyanok, akik bevetettek mindent, hogy megakadályozzák ennek az iskolának az elindulását. Rengeteg volt a kérdés, és az igazgatónő nem tudott semmi biztosat ígérni, ill. csak egyet, mégpedig azt, hogy ők nem adják fel, és ami rajtuk múlik mindent megtesznek azért, hogy ez az iskola szeptemberben megnyithassa a kapuit. Az igazgatónőnek, a lelkész úrnak, Enikő néninek, és Béla bácsinak a szemében égő, hit és lankadatlan tűz elég volt nekem arra, hogy hittel rááljak: ISTEN FEL FOGJA ÉPÍTENI A HÁZAT!. Mást nem nagyon tehettem, hittem és imádkoztam. Akkoriban is nagy volt a túljelentkezés, de ma azoknak a szülőknek a gyermekei járnak ebbe az iskolába, akiknek volt elég hite bízni Istenben, és ráálltak a 127. zsoltár Igéire. A hitünknek megkaptuk a jutalmát, mert ez sokkal több, mint egy iskola. Itt az én "testvéreim" foglalkoznak a gyermemmel. Higgye el, ez nem egy mézes-mázos szöveg. Mi nem a református gyülekezetbe tartozunk. Mégis a "családi vasárnapokon", éppenúgy otthon érzem magamat, mint a saját gyülekezetemben.
Végezetül, az az én magán véleményem, ha valaki nem érzi a szíve mélyén, hogy a gyermekének ebben az iskolában van a helye, akkor ne hozza ide, mert az a szülő a későbbiek folyamán is csak a hibákat fogja keresni, semmi sem lesz elég jó neki, és nem lesz ennek a "családnak" a része.
UI: Pem, ha bizonytalan, és kérdései vannak miért nem kéredezi meg azokat a szülőket, vagy gyermekeket, akiknek már van tapasztalatuk erről az iskoláról?!

Üdvözlettel: Deák-Tóth Éva (, mert nekem van nevem is)

Dobos György István 2008.03.12. 12:05:42

Kedves Pem!
Névtelenségben könnyű kritikákat írni vagy mondani,mert általában,nem tudni ki áll mögötte.
A szándékot látjuk,de reméljük nem tapasztaljuk.
Belegondolt már abba,hogy amiket állít milyen következményekkel és érzésekkel járhat?
Önnek mi a célja ezzel?
Uram vagy hölgyem csak annyit mondok,itt maradéktalanul betartják az itteni és a fenti törvényeket is.
Próbáljon meg Hinni és Szeretni,ez belülröl jön,keresse meg,talán mélyen megtalálja.Áldás Békesség

Pem 2008.03.12. 14:20:29

A kialakult vélemények szubjektívek. Aki nem ismer csak kívülről lát, az elé tártak szerint dönt. Ahhoz, hogy megismerjen lehetőséget kell adni. Erre egy alkalom kevés. És már ha a szeretetnél tartunk: helyesen állnak ki választásuk mellett. Megtalálták a legmegfelelőbb iskolát gyermeküknek is. A közösség fontos szerepet tölt be mindenki életében. Látom Önök is jól érzik magukat benne. Nem ezek elutasításáról írtam a véleményem és a kérdéseim sem erről szóltak. Amit itt kritikának neveznek csak észrevétel. Miféle következménye lehet néhány kérdésnek? Talán félnem kellene, mert kérdezni mertem? Lám aki megtapasztalta a hagyományos iskolában a rosszabbat, ő sem dícsérte azt... A kételyekre a szülők választ adhatnak, mint ahogy tették is. A szeretetet pedig amire hivatkoznak gyakorolhatják azokon is akik nem a saját közösségükön belül élnek...

Faludi Andrea 2008.03.12. 17:03:45

Kedves Pem!
A hiba valószínűleg bennem van, DE nem tudom azt szeretni akinek csak a névtelenül feltett és rendkívülien negatív kérdéseit ismerem. Kérdezz nyíltan!!! Szívesen válaszolok minden kérdésedre. Gyere el és látogass meg minket!! SZERETETTEL fogadunk.
Ígérem , ha módot adsz rá még megpróbállak megkedvelni is!
Üdv: Faludi Andrea

Horváth Réka 2008.03.12. 17:17:56

Ma már mindenki számára egyértelmű tény kell, hogy legyen a jó iskolaválasztás jelentősége. A jó iskola meghatározza gyermekünk jövőjét a felnőtt korig nyúlva. Itt nem csak az alapos tudás megszerzésére, a tehetséggondozásra, differenciált oktatásra gondolok. Ugyanilyen fontos a szeretet, a felelősségtudat, a közösségi élet megtapasztalása és az igényesség kialakítása. Az, hogy mai világunkban ÉLŐ érték legyen a másokra való odafigyelés, az egyéni érdekek esetleges háttérbe szorítása egy nemesebb cél érdekében.
Ilyen a veresegyházi Kálvin téri Református Általános Iskola, ezért hoztam ide és fogom két év múlva idehozni a kisebbik lányomat is.
Az évközi első szülői értekezleten a tanítók és az igazgatónő azt a célt jelölték meg a gyerekeknél és ezt kérték a szülőktől is, hogy a gyermekek maguk érezzék kötelességüknek a házi feladatok elvégzését, vagyis ne legyen komfort érzetük, ha valamit nem csináltak meg. Ezek a célok, feladatok határozzák meg később, felnőtt korban a munkához, a világhoz való hozzáállásunkat.
A választás szabad, demokrácia van.
Ha valaki mégis pontosabb képet akar kapni (nem másodkézből, pletykákból értesülve), jöjjön el egy családi, vasárnapi istentiszteletre a református templomba 10 órára és maga alkosson véleményt. A legközelebbi ilyen alkalom március 16-án lesz. Az, hogy idén kétszer annyi gyermek jelentkezett, mint tavaly önmagáért beszél. Sajnos csak két osztály indul, így nem tud mindenki bekerülni.
Biztos vagyok benne, hogy a hitet gyakorló családok gyermekei mind bekerülnének az iskolapadba, ha nem lennének kötöttségek, törvények és főleg szűk anyagi lehetőségek.
Horváth Réka

Pem 2008.03.12. 17:54:57

A személyeskedés távol áll ezen bejegyzéseimtől. Tiszeteletben tartom a mások véleményét. Tudomásul vettem, mint fentebb említettem is a szülők véleményét, tapasztalatait.
Üdvözlettel ismeretlenül is, mert a nevek is csak betűkből állnak, akár a Pem.

Dr. Bedő Csaba 2008.03.12. 19:08:17

Kedves(?) Pem!
A kialakult vélemények valóban szubjektívek. Minden vélemény szubjektív. Az öné is. A különbség csak annyi, hogy mindenki más a saját szubjektív véleményét merte névvel vállalni. Ön a párbeszédet javaslók kérésére sem...
Nyilván mindenki tehet fel kérdéseket bármiről ugyanis, állítólag, demokráciában élünk. Az más kérdés, hogy milyen kérdéseket (az ön esetében valójában költői kérdéseket, mert a kérdésekben már ott van az ön által sugallt válasz is) és milyen célzattal. Mielőtt még azt sugallta volna, hogy itt valami obskurus (netán törvényellenes)kiválogatási szertartás folyik, ahol elszakítják a gyerekeket a szülőktől és ki tudja mit művelnek velük, tényleg helyesebb lett volna, ha személyesen győződik meg a dolgokról. Megjegyezném, hogy mindenki előre tudta, hogyan zajlik le ez a játékos elbeszélgetés, minden gyerekre személyre szabottan, nem mint sok más "tudásgyárban". Én tudom, mert már a második gyerekem készül ebbe az iskolába. És tudja mit? Egyáltalán nem érdekel hogy honnan lesz pénz arra, hogy még sok kisgyerek ebbe a közösségbe, azt is mondhatnám, családba kerülhessen. Csak azt szeretném, hogy Isten őrizze meg mindazok elhivatottságát és eltökéltségét, akik ezt az iskolát életre keltették és adjon nekik energiát ahhoz, hogy ezt az iskolát kibővítsék és gyerekeinket továbbra is ebben a szellemben neveljék.

Tőke Zoltán 2008.03.12. 19:11:10

Üdvözlök minden hozzászólót. A már ide járó szülőknek gratulálok kiállásukért, büszke vagyok rájuk. Megértem azon elkeseredett szülőket, akiknek nem jut hely, mert tavaly mi is nagyon izgultunk. Javaslom nekik, valószínűleg mi is ezt választottuk volna, nézzenek másik, hasonló intézményt a közelben. Véleményem szerint ott is ugyanilyen szeretetben és odafigyelésben fog részesülni gyermekük -és végül is ez a lényeg-, mivel egyházi iskolákban nem az épület, hanem a közös nyelv, a hit nyelve az ami a világi iskoláktól megkülönbözteti őket. Ebben az esetben is kapcsolatot tarthat akár a szülő és gyermeke veresi iskolánk közösségével, akár a vasárnapi, akár más gyülekezeti alkalmakon. Felhívnám a figyelmet azon tényre, miszerint az iskola kizárólag akkor lessz befogadóképességben bővelkedőbb, ha segítőkre és támogatókra lel, így esetleg azok gyermekei is ide járhatnának, akik most neheztelésükkel nem éppen a már említett befogadóképességet növelik. A kritikákat természetesen jó néven veszi mindenki aki az iskola körül jár, de fehívnám a figyelmet annak építő jellegére.
Üdvözlettel: Tőke Zoltán
Ui.:Pusziljuk AMI nénit

Faludi Andrea 2008.03.12. 19:28:46

Kedves Pem!
Sajnálom, hogy az utolsó bejegyzésemet bántónak, vagy személyeskedőnek érzi. Ezt a bejegyzést az Ön által írt válasz utolsó mondata ihlette , amit itt megismételnék: A szeretetet pedig amire hivatkoznak gyakorolhatják azokon is akik nem a saját közösségükön belül élnek...
Tehát mint már említettem nem akart személyeskedő lenni, csak egyszerűen vicces.
Természetesen a meghívás érvényes, mindenkit szeretettel várunk és barátként fogadunk.
Üdvözlettel: Faludi Andrea
ui.:Üdvözlöm a többi lelkes szülőt. És mi Lucával pusziljuk Enikő nénit ( Zoltánnak!!☺ ).

Bányai Ilike 2008.03.12. 20:00:12

Kedves Pem !

A felvételivel kapcsolatban…
A nagycsoportos gyerekekkel iskolaérettségi tesztet iratnak és ott derül ki, hogy iskolaértett a gyerek. A szülő nincs ott a gyerek mellett, már ott ki kell alakuljon egy bízalom az óvoda , óvónénik íránt ,azután az iskola iránt stb

Dr. Kósa Tünde 2008.03.12. 21:24:21

Egy olyan szülőnek, aki szereti a gyermekeit és csak a legjobbat szeretné nyújtani nekik, az első iskola megválasztása egy nagyon nehéz és sok tépelődéssel, bizonytalansággal teli periódus.Ezért aki tényleg jól körül akarja járni a témát, komoly "piackutatást" kell végeznie,több iskolát meg kell ismernie, hogy valóban jól választhasson.Ezt mi a tavaly már átéltük.Több iskolába is személyesen elmentünk és az így nyert benyomásokat elemeztük;rágódtunk,mérlegeltünk, és ezek alapján választottunk iskolát gyermekünknek. És már tudjuk, hogy jól választottunk.
Ezen benyomások és tapasztalatok szerzéséhez a Református Iskola kiváló lehetőséget nyújtott;meglepő volt a kedves, családias légkör, mintha egy kedves nagycsaládi összejövetelbe csöppentünk volna.
Arról a bizonyos rémisztő "felvételiről"...
Tavaly a kisebbik fiam, aki még csak középső csoportos óvodás volt és mint kísérő volt jelen, ő maga kéredzkedett be a leendő iskolások közé, mert ő is szeretett volna "feladatokat megoldani",és visszatérvén nem úgy tűnt, hogy lelkileg nagyon megviselte volna. Sőt! Jó móka volt számára.
Így aztán az idei ismerkedési napon már mint komoly szándékú pályázó vett részt az egyébként már az oviból ismerős feladatok megoldásában.És nem arról volt szó, hogy a gyermeket erőszakkal elszakítják a szüleitől, és ki tudja mit művelnek velük azok a szörnyű tanárok.Zsuzsa néni így szólította őket:"Akinek a nevét olvasom,az jöjjön ide és a logopédus nénik elviszik őket játszani."És ez így is volt.
És az egyáltalán nem baj, hogy előre felmérik, mely gyerek milyen részképességeit kell majd egyénileg fejleszteni, erősíteni. Mert itt erre is figyelnek.
Úgyhogy kedves Pem,ha többet szeretne tudni erről az iskoláról, el lehet jönni és megnézni, sőt az oda járó gyerekektől és szüleiktől érdeklődni.Tavaly ezt mi nem tudtuk megtenni,mert még nem volt kitől információkat, véleményeket szerezni.Így csak azon erős hitű és akaratú emberek szavában bízhattunk, akik mindezt elindították és a semmiből létrehozták.
Örülök és büszke vagyok arra, hogy mi ennek a kezdésnek részesei lehettünk.És most már a folytatásnak is,mert ősztől remélhetőleg már mindkét fiamat itt tudhatom.

Tőke Zoltán 2008.03.13. 12:40:48

Természetesen pusziljuk Enikő nénit is!
Üdvözlettel: Tőke Zoltán

Poli1 2008.03.13. 18:16:31

Hat a keresztenyi magatartas lejott a hozzaszolok nemelyikenel.

En is puszilok mindenkit!

Kövesdy Hedvig 2008.09.07. 15:00:20

Szép napot mindenkinek :O) !

Én érdeklődni szeretnék az iránt, ha kisfiamat szeretném ennek az intézménynek falai közé járatni és a vallása Római Katolikus, amit sajnos jómagam hibájából adódoan nem gyakorol ,de lehetőséget szeretnék adni neki a hit megismerésére, vajon segítséget lelek-e mint szülő vagy elutasítást?
Nagyon szimpatikusak a hozzászólások és fiam járt katolikus oviba 1 évet, de ide költöztünk s utána ez abba maradt. 2008, tavaszán hallottam az intézményről, mondták azt is, hogy ajánlás szükséges a bejutáshoz.Kérem a kedves szülőket, hogy erről nyilatkozzanak, szükséges, vagy ha nincs akkor milyen eséllyel indulhatunk neki a felvételinek?
Előre is köszönöm.

Udvözlet minden kedves hozzászólónak!

Bányai Ilona 2008.09.18. 13:18:23

Kedves Kövesdy Hedvig

Kislányom a református iskolában tanul és ott nagyon jól érzi magát.

A kisebbik lányom a Ligeti óvodában jár,az óvodákban hitoktatásban részesülnek azok a gyerekek akiknek a szülei jelzik az ovonéniknek, a református tiszeletes hetente egyszer tart hitoktatást a gyerekeknek (összevont csoport ).

A katolikus vallást is úgy tudom hogy oktatják.
Látogasson el az iskolánkba.

Üdvözlettel Bányai Ilona

Kövesdy Hedvig 2008.09.18. 13:40:19

Kedves Ilona!

Először is köszönöm a választ :O).
A mai napon beirattam a fiamat és 3-om éves lányomat a hittanórákra, amit minden képpen jó kezdésnek tartok, hisz ott teljessebb képet kaphatnak a hitről mint tőlem, aki próbálja a vallás szerint tartani az ünnepeket (ne az ajándékozás legyen az első, hanem a tudat, hogy miről emlékezünk adott napokon).Ill. elmondani röviden ezzel kapsolatos kérdéseikre a választ vagy 1-1 gyermekeknek tanított imátságot felelevenítve magamban átadni nekik. Hát kiváncsian várom az októberben kezdődő "oktatás" inkább azt mondanám foglalkozások eredményét és általuk adott élményeket.
Mégegyszer köszönöm,
minden jót!!
Üdvözlettel Hédi

Hegedűs Flóra 2008.11.05. 12:45:53

Jónapot kívánok én egy 12-éves lány vagyok és szertnék felvételizni
süti beállítások módosítása