HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Veresegyház jövőképe

2008.01.31. 19:08 :: m..cs

 

Hogy néz ki majd Veresegyház 2015-ben? Mire lennénk büszkék, ha addigra létrejönne, megépülne? Milyen sajátos helyi értékekre építkezve alakíthatjuk ki közös jövőnket? Ezekre a kérdésekre sokan sokféleképpen válaszolhatunk, de a város jövőjét közös elképzelések mentén érdemes kialakítani, befolyásolni. Felelősen, mert nem (csak) a mi (mai)  igényeink megvalósulására, hanem az utánunk jövőkére is tekintettel kell lennünk.  Ennek a közös  gondolkodásnak  egyik állomása  volt a  január 31-én a Szabadidős, Gazdasági és Innovációs Centrum (jó lenne már egy rövid, frappáns elnevezést kitalálni erre az intézményre!) emeleti konferenciatermében tartott összejövetel. Az ötletbörzét a Polgármesteri Hivatal megbízásából a Szinergia Projekt-, Működés és Változásmenedzsment Kft.  munkatársai tartották a városi  képviselőtestület, a városi intézmények vezetői, valamint a civil társadalom sok-sok (mintegy 70, többek között a Civil Kör több ) képviselőjének a részvételével.  Az ötletbörzén a szervezők arra voltak kíváncsiak,  hogy a résztvevők milyen jövőképet vázolnak fel, milyen városban szeretnének élni, milyen sajátos  - természeti, humán - erőforrásokat, lehetőségeket látnak kis városunkban, amire a jövőt építeni lehet, melyek azok a felmerülő igények, amelyeket mindenképpen ki kell elégíteni a városnak és alapvetően milyen fejlődési pályára kellene  városunkat állítani. Szárnyalt a fantázia, nem ismert határokat, a kívánságlistát felsorolni nem lenne itt elég hely….  Az elhangzottak (és egyéb), különböző módon begyűjtött információkra támaszkodva, kb egy hónap múlva készül el a város jövőképére, a városfejlesztési stratégiára vonatkozó koncepciótervezet.

A városfejlesztési stratégia kialakítására  - többek között - azért van szükség, hogy a város által benyújtandó pályázatokhoz a megfelelő keretet, hátteret megadja, érzékelhetővé váljon, hogy a pályázaton elnyerni kívánt támogatás hogyan, milyen módon  segíti elő a város fejlődését, hogyan illeszkedik az általános városfejlesztési koncepcióba.

Szólj hozzá!

Címkék: jovőkép

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr76319972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása