HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Az ÁSz elnöke a Civil Körben

2008.01.27. 22:01 :: m..cs

 

Január 24-én, csütörtökön, a Civil Kör vendége az Állami Számvevőszék elnöke,  dr. Kovács Árpád volt. Vendégünk örömmel vállalta a beszélgetést, hiszen baráti, munkatársi szálakkal kötődik Veresegyházhoz, korábban még a munkája révén  (M3-as tervezése, építése) is volt kapcsolata városunkkal. Nem hagyományos, száraz,  szakmai előadásnak lehettünk tanúi, nem makrogazdasági adatok, számok, rendeletek, elfogadott és visszautasított beszámolók  felsorolásai, ismertetései sorjáztak egymás után. Az előadó a hivatal  történetéből villantott  fel egy-két érdekes epizódot, humorosan vázolta személyes, szakmai karrierjének egyes állomásait, és egy sajátos , holisztikus közelítéssel kapcsolta össze azokat a fontos kérdéseket, amelyek megoldása-megoldatlansága évről-évre visszatükröződik azokban a számokban,  adatokban, amelyekből a magyar gazdaság állapota, fejlődési lehetőségei és tényleges  fejlődése kiolvasható. Az Állami Számvevőszék  „nem véreb, hanem jelzőkutya”, mondta, de feladatát csak megfontolt, jó gazda mellett töltheti be igazán. Ha „gazdája”, a mindenkori kormány, nem figyel rá kellőképpen, akkor nem tud hatni a gazdasági-politikai folyamatokra. Politikáról egyébként szó sem esett, hacsak annyi nem, hogy minden politikai döntés kemény pénzügyi döntés is egyben, és ezt a politikusok gyakran nem teszik mérlegre. Az előadás és az azt követő beszélgetés kulcsszavai közül egyet-kettőt kiemelve: társadalmi szolidaritás, közpolitika és pártpolitika, rövidtávú gondolkodás, a gazdasági-politikai döntések megalapozottsága, makrogazdasági kutatások, elemzések szükségessége, a gazdaság növekedésének lehetőségei és korlátai, a „civakodás ára”, stb. S kiderült, a számok nyelvén is, hogy lényegesen kevesebb pénzbe  kerülne, ha nem utálnánk egymást, és jobban együtt tudnánk működni az ország érdekében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr88314073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása