HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Környezetszennyező horgászat?

2007.12.02. 22:33 :: Veresvirág

Láttam tagnap  az ivacsi tóparton egy egészen fura lényt. Elől a vízbe lógtak a botjairól a kukacok, hátul CO-t bocsájtott ki, oldalt is füstölt, ott nikotint. A kukacok - sztem- úszni és fagyni tanulhattak..

Merthogy  ő - a LÉNY_ nem egy helyes kis x lábú horgásszéken gubbasztott (sörtartós full extrás formájú, mondjuk), hanem az autójában!!! Jó, elárulom: egy horgász volt, autóba csomagolva:) . Persze,mivel alig 0 fok volt, fűtötte is a kocsit. Persze, ehhez járt a motorja. Ja, és mivel unta magát, rágyújtott, no, nem egy nótára, cigizett, mintha kigyulladt volna a keze:(.És mivel nem bírta a füstöt, kinyitotta a kocsi ablakot, és emiatt még többet kellett fűtenie.

Kedves elől-hátul füstölő, jó levegőn sportoló, környezettudatos barátunk egyszer csak észrevett valamit - hogy az úszót látta-e, nem tudom...És kiszállt. Volt lába!!!

Cammogva a  botját igazította, szerelt rajta valamit, aztán behúzta a kocsiba és gázt adva elhagyta a helyszínt.

Itthagyta a mirelit halakat a veresi tóban, és itt hagyta hatalmas ökológiai lábnyomát...

 A másik sporttárs, akit eddig kicsit bizarrnak láttam, kerekesszékből pecázik. Nos, ő az ép ember, ezek után, a szememben.

Ez egy kiborg volt. Félig Suzuki, félig ember-Su-Ber:)

Vajon hogy érezte magát? mennyivel másként, mint a kocsmában ? Ezen gondolkodtam, amíg a gyerekek tesztelték az egyéjszakás jeget, és az én idegeimet: vajon hány perc alatt esek pánikba, ha megreccsen a jég alattuk, és én a karonülővel szaladgálok a parton?

Mindenesetre a környezetet nem terheltük, a halakat és a kacsákat is békén hagytuk.., csak érdekes fotót csináltam a helyi lapnak, ahova dolgozom. Kétszáz kacsa pózolt nekem:), hiába, a sajtó hatalma:)

3 komment

Címkék: környezet veres

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr19250180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Zalán · http://zalanhorvath.blogspot.com 2007.12.03. 23:35:57

Először is gratulálok ez első blogolónak, aki rajtam kívül vette a bátorságot, hogy közkinccsé tegye gondolatait! Így tovább! Remélem lesznek követőid és elindul egy egészséges internetes közösségi oldal, ahol a problémák (mint a fenti) és a sikerek egyaránt helyet kapnak.

Válóczy Szilvia 2008.02.20. 13:52:55

Én is gratulálok az íráshoz. Valóban nem normális az, hogy itt a tavak környékén az idény, vagy éppen nem idény horgászok tevékenységük mellett szennyezik a környezetet. És itt nem csak az autóra, vagy cigarettára gondolok, hanem arra az ominózus szemétkupacokra, amik most már nem csak nyár végeken (a túristák által), hanem szinte egész évben megtalálhatók a tavak környezetében. Szóval nem csak a lábnyomok maradnak, hanem a nem kívánatos sörös, üdítős dobozok, eldobott zsebkendők és társaik. Én tudom, mert itt lakom a környéken. És hogyan lehetne ez ellen védekezni? Mondjuk több szemetes kihelyezésével, és több szabállyal, esetleg több korlátozással.

Poli1 2008.02.20. 18:47:03

Hiaba a szemetes, ha nem rakja bele. Szabaly?
Ki tartatna be? Szemetelni most sem szabad. Korlatozni mit lehet?
Nem tudom, de halor nincs? Neki figyelni kell folyamatosan? Tudja hogy hol ki horgaszott, mert vagy ismeri vagy napijegyet vett es ahhoz kell az engedely. Na O tudna tenni valamit. Ha akar.
Meg aki eppen latja.
Sajnos arra jottem ra hogy figyelni kell folyamatosan es rapiritani az emberekre ha rongalnak, szemetelnek. (quadoznak, motoroznak a toparton!!!!)
Nem fordulhatunk mindig el, akkor sem ha nem szeretnenk ellensegeket szerezni.
süti beállítások módosítása