HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Milyen idő van Veresegyházon?

2007.10.08. 23:53 :: Horváth Zalán

Érdekes honlapra bukkantam a világhálón. Él közöttünk egy meteorológus, aki profi időjárás figyelő berendezéseket telepített birtokára, és az adatokat online közzéteszi az interneten. Ide kattintva, tehát bármikor megnézhetjük, hány fok van Veresen, milyen irányú és erősségű a szél, mennyi csapadék esett, vagy éppen hogy áll a barométer?

Hétfőn például a legmagasabb hőmérséklet 21,5 Celsius fok, míg éjszaka éjfél előtt csupán 8,5 fokot mutatott a hőmérő. Mi több! A Hold állását is megtudhatjuk. Hétfőn éjjel éppen a 27. napban volt, és 5% látszott belőle. Mindezt a Föld északi szélesség 47. fok 39,18 percén és a keleti hosszúság 19. fok 17,28 percén mérve, hiszen ez lakóhelyünk pontos földrajzi koordinátája.

A rekord adatok 2005. októberétől állnak rendelkezésre, de már ezek is elég félelmetesnek tűnnek: a legmagasabb hőmérséklet idén július 20-án volt: 42,2 fok, míg a legalacsonyabb 2006. január 25-én: -18,5 Celsius fok. A legtöbb eső egy adott napon idén szeptember 10-én esett: 31 mm.

A honlap tanúsága szerint hétfőn a lehetséges 11 óra 17 percből mindössze 1 órácskát sütött a nap, az év elejétől fogva pedig 199 órát. Ebben az évben eddig 336 mm csapadék esett, ami tartok tőle nem számít soknak, de ezzel kapcsolatban majd megkérdezzük a szakembert. Reméljük, mond nekünk még néhány érdekességet Veresegyház időjárásáról.

Még csak annyit, hogy a website angol nyelvű, így nyelvtanulóknak kiváló lehetőséget nyújt a szókincs bővítésére.

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr23190758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása