HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Blog interjú Fehér István alpolgármesterrel

2008.06.19. 11:13 :: Horváth Zalán

Fehér István alpolgármestert kérdeztük, mi újság a Városházán, mik az aktuális feladatok? 

- Évről évre visszatérő probléma az iskolai férőhelyek bővítése. Az elsősök elhelyezésén valamelyest javít a Református Iskola, ahol két osztálynyi gyermek kaphat helyet, nagyrészük veresi.

A régi suli bővítését fontolgatja az önkormányzat, hiszen az alsóból ismét több gyermek jön át, mint az elballagók száma.

A Csonkásra tervezett óvodára pályázati pénzt nyert a város, most zajlanak az előkészítő munkák.

A Fő tér további rendezésére pályázati forrásokra számítunk, jelenleg a szükséges telkek megvásárlása van folyamatban.

Egy ipari park 20 hektáros helyének kijelölésére ad hoc bizottság alakult. Feladata a rendezési terv felülvizsgálata.

A Kresz táblák felülvizsgálatára engem bízott meg a Képviselő Testület, folyamatosan ellenőrizzük az elsőbbségadás táblák meglétét, viszont az indokolatlanul kihelyezett 30-40 km sebességkorlátozó táblákat leszereljük.

Örök probléma a piac helyzete, esetleges elköltöztetése. Ezt a Városfejlesztési Bizottság a minap tárgyalta. Véleményem szerint egy szabályozott, kulturált, európai színvonalú vásárnak van létjogosultsága a város központjában, hiszen ez sajátos színt visz a település életébe. Ráadásul a szép főtér így tölti be egy agora szerepét.

Szólj hozzá!

Címkék: városháza közügy

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr82528666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása