HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Már áll a betlehemi istálló

2007.12.04. 23:44 :: Horváth Zalán

Évek alatt kialakult hagyományt követve az Agora Kör idén is megrendezi a betlehemes játékot, melyre 2007. december 16-án kerül sor a Székely kapunál. A főszevezőt, Illés Zoltánt kérdeztük az előkészületekről:
- Négy munkával eltöltött hétvége áll mögöttünk, ami a jelmezkészítés, szövegtanulás, éneklés, felkészülés jegyében telt el. Már felépítettük az életnagyságú jászolt a szokott helyen. Az idei rendezvény nagyobb szabású lesz, mint az eddigiek, hiszen felvonulással kezdődik a program. A menet - amely a Három Királyok útját szimbolizálja az újszülött Jézushoz - 13:30-kor indul a Kálvin u. 20. alatti háztól. Ezúton is hívok minden érdeklődőt, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, melyben felelevenítjük ezt a kedves népi hagyományt. Akinek van kedve pásztornak is beöltözhet, ezzel is hozzájárulva a klasszikus hangulat megteremtéséhez.
A különböző műsorok közben, ahogy azt már megszokhattuk, finom falatok, tea, forralt bor várja a vendégeket, így egész déluán, este jó alkalom nyílik a beszélgetésre, eszmecserére, barátkozásra. Ezúttal kézműves árusok is kínálják majd portékáikat, ami kiváló alkalmat nyújt a karácsonyi ajándékok beszerzéséhez.
Különlegesség lesz a kályhakiállítás, ahol a rég elfeledett tüzelőberendezéseket tekinthetjük meg, melyek mellett őseink melegedtek a hosszú téli estéken. Egyiket be is gyújtjuk, és pirítós kenyeret sütünk rajta, ahogy azt régen is tették nagyszüleink. Emellett természetesen folyamatosan ég majd a tábortűz is, mely jó szolgálatot tesz a hidegben.
Tehát találkozunk Advent harmadik vasárnapján!
(Fotó: Lethenyei László)

3 komment

Címkék: betlehemezés

A bejegyzés trackback címe:

https://veresegyhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr19252779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illés Zoltán · http://illesmester.fw.hu 2007.12.10. 21:26:24

Szevasztok! Nagyon örülök ennek a megjelenési formának.Remélem megpezsdít jónéhány szellemet és cselekedetekre is sarkall. Hívlak mindannyiótokat a 16-i Betlehemhez!_segítsetek
a megvalósításban;kenyeret zsírozni, hagymát szeletelni , vendégeket kínálni. Énekelni,táncolni, beszélgetni gyertek. Hozzatok batyut és osszátok meg velünk a tartalmát! Szerezzünk egymásnak egy boldog délutánt!Kapcsolat:30-747 95 35 Illés Zoltán.

Illés Zoltán 2008.01.02. 22:32:17

Szevasztok !
A Betlehem idén is beteljesítette hivatását.
Megszületett benne a jövő, a megváltó új ember , tisztán , szerényen, békésen.
Mi akik résztvállalhattunk ennek a csodának a megvalósulásában , most meghívunk mindenkit, hogy megoszthassuk velük ezt a nagyszerű, közös élményt.A Blog jóvoltából időben értesítünk mindenkit a csatlakozás lehetőségéről,és idejéről.

A Betlehemet január 5-én elbontjuk.
Üdvözlettel: AGORA KÖR

illés zoltán 2008.01.05. 22:32:59

Tudatom minden kedves olvasóval, hogy az Agora kör e-mail cimet jegyzett az egyszerűbb elérhetőség miatt.Így tehát egyenes kapcsolat: agora.veresegyház@citromail.hu
Várom kedves vagy kedvetlen megszólításaitokat.Üdv.:Illés Zoltán
süti beállítások módosítása