HTML

A mi Veresegyházunk

Közösségi blog Veresegyház mindennapjairól. Szeretnél szerkesztő lenni? Írj egy e-mailt: horvath.zalan@index.hu Hozzászólnál? Regisztráj a www.pass.inda.hu oldalon!

IndaFotó képek

Friss topikok

Linkblog

Füstmentes kávézó Veresegyházon

2010.04.07. 11:14 :: Horváth Zalán

Írta:Hanák Viktória

Március 18.-án nyitottuk meg Füstmentes kávézónkat Veresegyházon a Budapesti úton. A tulajdonos szintén Veresegyházon lakik, én személy szerint Budapestről járok dolgozni. Bár már 15 éve a vendéglátásban dolgozom, nem vagyok az a vérszívó, furfangos,profitorientált vendéglátó, célom mind a mai napig a Vendégek figyelmes kiszolgálása, és az, ha az embernek csak 10 perce van meginni egy kávét, az a 10 perc pihentető és az a kávé isteni legyen. Ezeket a szempontokat magunk előtt tartva és a veresegyházi viszonyokat felmérve határoztuk el, hogy a kávézónk elsősorban füstmentes legyen, nem kiszorítva ezzel a családokat, a gyerekeket és a nem dohányzókat. Teraszunkon így is van lehetőség a dohányzásra. Igényes belső környezetet alakítottunk ki, a sportrajongók hatalmas TV-n követhetik a sportműsorokat, pókerasztal áll rendelkezésre és minden pénteken zenés műsorral szeretnénk kedveskedni a vendégeknek. Az itallapnál a fő hangsúlyt a kávékra és a kávékülönlegességekre helyeztük, a gyerekeket kakaó, forró csoki és házi limonádé várja. Az árakat középre kategorizáltuk, és azt vettem észre, aki egyszer bejött, az a visszatérő vendégünk is lett rögtön. Számomra mégis nehezebb egy ilyen kis városban a vendégeket felkutatni, megnyerni, vagy csak meggyőzni őket, hogy nézzenek be hozzánk. Semmiképpen nem hagynám, hogy "elkocsmásodjon" a hely, ezt a színvonalat tartani szeretném.A kávézónk 57 nm-es, a férőhely 45-50 fő. Arra gondoltam, hogy szívesen teret adnánk valamilyen kultúrális rendezvénynek, amennyiben kávézónk megfelelne a követelményeknek, és amennyiben igény van rá.

1 komment

Címkék: vendéglátás kávézó

Költészet napja a Bokréta dűlőn, 2010-04-10, 14:00

2010.03.22. 19:29 :: Horváth Zalán

Barátsággal értesítjük ez évben is megrendezzük Veresegyházon a Költészet napját , melynek helyszínéűl a Bokréta dülőt , a Katonai Hagyományőrző Egyesület lovas tanyáját választottuk , ahova ezennel szeretettel meghívjuk.

Társrendezők : a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes , vm. a Veresegyházi Katonai Hagyományőrző Egyesület és a Bokréta néptánc eggyüttes.

Nagy öröm lenne számunkra , ha minél többen elhoznák kedvenc versüket /akár többet is / és azt elmondanák , felolvasnák vagy hangszerkísérettel , vagy csak úgy , elénekelnék.

Rajzolni , festeni szerető barátainknak felajánljuk , készítsenek a helyszínen /vagy akár otthon és hozzák magukkal/ versillusztrációkat, melyeket a rendezvény idejére kiállítunk.

Tervezett program : versillusztrációk készítése , belépés ecsettel, festékkel , veresi költők,írók bemutatása, pajzs kiállítás, tűzgyújtás , körtánc, versek , dalok ...vacsora , virrasztás.

A háttérben folyamatosan gyönyörű lovak , lovasok ,karikás ostorok ,tülkök.

CD-ken népzene , versek.

Ugye eljön ?!

Szeretettel a rendező csoportok nevében , Illés Zoltán Agora kör

Látogassa meg az Agora kör honlapját!

Szólj hozzá!

Címkék: költészet agora

A veresi Posta nem támogatja az életmentő véradást!

2009.05.18. 20:36 :: Horváth Zalán

Második éve segítem a Vöröskereszt munkáját abban, hogy a veresegyházi véradásokra felhívó plakátokat hordom szét a városban társadalmi munkában.

48 felhívást teszek ki a település különböző intézményeiben, boltjaiban. Minden helyen nagyon kedvesen, szívesen, szolgálatkészen fogadnak, segítenek a kitűzésben is.
Eddig a posta is ezen intézmények közé tartozott. Három hónappal ezelőtt – a februári véradást megelőzően – is vittem a postára a plakátot. A fiókvezetőt nem találtam, viszont a 3. ablaknál ülő hölgy mereven és ridegen elutasított. Gondoltam, hogy ez egy beosztotti félretájékozottság miatt van, így most, a májusi felhívást már a fiókvezetővel tudtam volna „engedélyeztetni”. Legnagyobb megrökönyödésemre ő is elutasított, nyilván felső zrt szintű utasításra hivatkozva.
Nem kívánom egyetlen postai vezetőnek sem, hogy neki, vagy családtagjának szüksége legyen egyszer életmentő vérre! Nem edény-, zokni vagy bugyi-árus házalóként mentem oda, hanem úgy gondolom, hogy ennél nagyobb KÖZÉRDEK talán nincs!
Azt sem tudom, hogy egy – még - állami tulajdonban lévő vállalat megteheti-e, hogy egy igazán fontos közérdekű plakátnak ne adjon helyet! Ha igen, akkor nagyon-nagyon szomorúnak kell lennünk!
 
2009. május 18.
 
                                                                               Lencsés Csaba
                                                                  66-szoros véradó, önkéntes segítő

Szólj hozzá!

FELHÍVÁS - FÖLD NAPJA, 2009. április 26., vasárnap

2009.04.19. 08:46 :: Horváth Zalán

Immár kilencedik  alkalommal hirdetjük meg a civil szervezetek összefogásával Veresegyházon a Föld Napja alkalmából a szemétgyűjtést. Mindenkit – kicsit és nagyot- , fiatalt és felnőttet egyaránt szeretettel várunk a közös munkára 8-12 óráig, s a kötetlen együttlétre a horgásztanyán 13 órától. Gondoskodunk mindenről, ami a jól végzett munka után kijár: bográcsgulyás, gulyásleves, halászlé, főtt virsli,  üdítő a piciknek, felnőtteknek sör és szekszárdi vörösbor.

A bázishelyek reggel 8 órától fogadják a jelentkezőket.
Ezek a következők:
 
 • PAMUT TÓ ÉS KÖRNYÉKE:
dr. Mohai Imre - Civil Kör Veresegyházért  
Találkozó: a „Japán kert”-nél
 
 • VASÚTÁLLOMÁS, VASÚTI SÍNEK MELLETTI területek - 
Gombos Istvánné  - Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub  
                               Találkozó: a „Japán kert”-nél
 
 • GYERMEKLIGET ÉS TERMÁLFALU:
                               Szakmáry Sándor    
                               Találkozó: a Mosonyi utca és a Sportföld  u. kereszteződésében.
 
 • REVETEK TÉRSÉGE
Gerbera utca – Kútfő oldali játszótér
                               VéNA Nagycsaládosok Egyesülete
Találkozó: Varga Liza   
 
 • HEGYEK- HARMATOK - CSIBAJ TERÜLET
                               Csibaj és a Szőlőfürt u. sarok
                               Újvári István és barátai
                               Harmat u. Wesselényi u. sarok
                               Murvai Károly polgárőrség  
 
 • CSONKÁS VÁROSRÉSZ
Szegi Sándor – Veresegyházi Lokálpatrióták Környezetvédő Egyesülete
Fehér István alpolgármester
Találkozó: A Könyves Kálmán és a Mogyoródi u. sarok
 
 • MALOM TÓ:
                               Krenedits Sándor - Tavirózsa Környezetvédő Egyesület  
                               Találkozó helyszíne: A Horgásztanya
 
VICZIÁN TELEPI VASÚTÁLLOMÁS:
 •                                Horváth Zalán
Találkozó: a Vasútállomásnál
 
 • MÉZESVÖLGYI ISKOLA MÖGÖTT
                               Iskolaszék - Rab Ágnes és Kissné Viktória
                               Találkozó: játszótér  
 
 • IVACSI JÁTSZÓTÉR
                               Leviczki Tamás – Élhető Vidékért és Összefogás a Gyermekekért Egyesület
                               Találkozás: a játszótérnél   
 
 • STRAND:             GE – Orosz Rita
                               Találkozó a strand bejáratánál        
 
 A szemétgyűjtéshez zsákot, madzagot biztosítunk, célszerszámot, kesztyűt mindenki hozzon magával.
(A munka végeztével 13 órakor a szervezők és a támogatók mindenkit vendégül látnak a Horgásztanyán. (Öreg tó)  Az ebéd után az iskolaszék a  strandon gyermekfoglalkozásokat, sport játékokat, koncertet szervez a legkisebbeknek, a kamaszoknak, s minden érdeklődődnek.)
Támogatók: Édenkert étterem – Haldorádó étterem - Holdfény étterem – Labella étterem - Marika konyhája – Sörsátor - Termál étterem. Cukrászdák: Gombai cukrászda – Sulyán cukrászda.
Seres László – Pintér Imre – Zagyi Endre (Varga pékség) COOP ABC, CBA – Gazdabolt (Leszák és Gáncs) -  Puskás Ottó – Veresegyházi Horgász Egyesület – Chinoin sanofi-aventis – Nordenia Hungary Kft.- Hanka Média - FUTURE FM Zrt.

1 komment

Címkék: földnapja

Veresegyházon sporttal is köszöntöttük Nemzeti Ünnepünket

2009.03.21. 12:37 :: Horváth Zalán

„Képviselő kupa” névvel 15 éve, immár tizenhatodik alkalommal rendezünk focitornát a környék tizenöt éves fiainak. Idén négy csapatot hívtunk meg, aki örömünkre el is fogadták a meghívást. Körmérkőzéses rendszerben 2 x 10 perces mérkőzéseket dőlt el a sorrend.

Végeredményben a házigazda bizonyult a legjobbnak,  ők nyerték el a szép kupát,  az aranyérmet, és három darab labdát, amelyet minden résztvevő csapat is kapott. A díjakat Morvai László úr adta át, aki az egész tornának, és a délutáni futóversenynek is a kezdetektől a mai napig nélkülözhetetlen motorja!

A győztes veresegyházi csapat tagjai: Fehér Huba, Klopkó Ádám,  Marcsek Ákos, Nagy Ágoston és Zumpf Zsolt.

Kísérő tanár: Véghelyi Csaba

 

2. Isaszeg                     2 győzelem  ( 11 - 8 )

3. Őrbottyán                               2 győzelem  ( 8 – 7 )

4. Sződ                         0 győzelem

 

Délután a hűvös, esős idő ellenére 173 környékbeli fiatal és nem fiatal jött el, hogy szintén tizenhatodik alkalommal teljesítse az 1848 méteres távot. A szép számú indulót a szokásos nagyon gazdag ellátás és ajándékok tömkelege várta. Több arcot sokadszor láttunk itt, nekik nagyon örültünk, és régi ismerősként üdvözöltük őket. De legalább ennyire örültünk azoknak, akik először tették próbára magukat. Bízunk abban, hogy ezzel a jó hangulatú megmozdulással kapnak kedvet a rendszeres sportoláshoz.

A rendezésben évek óta segítenek a polgárőrök, az iskola pedagógusaiBellai Klári, Csomborné Ági, Kovácsné Zsuzsa, Tímár Zoltán -  a Művelődési Házból Szeriné Andi, valamint Kovács Ildikó, Kovács Nikoletta  és Morvai Lászlóné  Nekik őszinte köszönet jár!

Azt pedig, hogy a befutás után mindenkit egy pohár üdítővel fogadtunk, és majdnem mindenki ajándékot nyert a tombolán, és tíz kategóriában érmet kapott az első három helyezett köszönhetjük Veresegyház Önkormányzatának,  és a  GRAMEX  2000.  Kft-nek.

 

A mellékelt táblázaton láthatjuk korosztályonként az első három helyezettet, és a különdíjasokat!

 

 

 

Lencsés Csaba

városi szabadidő-sport szervező

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci futóverseny

Újra 10 veresegyházi úszó az országos dobogón

2009.02.17. 21:57 :: Horváth Zalán

Már szinte hazajár városunk úszó különítménye Székesfehérvárra, a diákolimpia országos döntőre. Február 7-én, 8-án is így tettünk, és ismét nagyon szép sikereket értek el úszópalántáink.

 

A III. korcsoportos ( 12 – 13 évesek ) 6 x 50 m-es fiú váltónk ezüstérmet nyerve a dobogó második fokára állhatott. A váltó tagjai: Szalma Szabolcs, Alkonyi Kristóf, Dér Kristóf, Léber Zsombor, Sebestyén Botond, Orosz Bence. ( 1.sz. kép )

Ez az eredmény azért is különösen értékes, mert az „A” kategóriában született, ahol az egyesületben igazolt úszók is indulnak.

Ebben a korcsoportban a leány váltónk az ország 9. legjobb csapata lett, ami szintén megbecsülendő teljesítmény Alkonyi Annától, Nagy Laurától, Hegyi Dórától, Sallay Zsófitól, Bojsza Fannitól és Király Annától.

 

A II. korcsoportos ( 10 – 11 évesek )  4 x 50 m-es leány váltónk remek küzdéssel a bronzérmet szerezte meg. Balogh Vivien, Szegedi Sára, Ábele Nóra és Kardos Viktória érte  el  ezt a szép sikert.( 2.sz. kép )

Ebben a korcsoportban a fiú váltónk ( Lakatos Dávid, Katona Ádám, Nagy Norbert, Gombos Barnabás ) a 8. helyet szerezte meg!

 

Egyetlen fiatalember, aki egyéniben vívta ki a részvételi jogot; Szász Csongor, aki 50 m gyorson és 50 m háton is Pest megye bajnokaként vehetett részt az országos döntőn, és dicséretesen a középmezőnyben végzett!

 

Sokadszor írom le nevüket e szép sikerek kovácsainak,  de mindig örömmel teszem, és gratulálok Csombor Zoltánnak, Csomborné Halmai Ágnesnek és Varróné Hegedűs Gabriellának.

 

Lencsés Csaba

az iskolai sportkör ügyvezetője

 

Szólj hozzá!

ÚJABB SZÍNFOLT VERESEGYHÁZ SPORT PALETTÁJÁN

2009.02.17. 21:55 :: Horváth Zalán

Megköszönve és kihasználva a DRAGO-JÉGPÁLYA kínálta lehetőséget, február 14-én gyorskorcsolya versenyt rendeztünk a város és a környék fiataljainak és idősebbjeinek. A szervezők úgy gondolták, hogy első alkalommal jó, ha 10-15 jelentkező lesz, aki vállalkozik arra, hogy versenyszerűen is megmérkőzzék. Nagyot csalódtunk, de szerencsére kellemesen, ugyan is 21 hölgy és 24 úr, vagyis összesen 45 fő vett részt az eseményen, amelyre az érmeket a város önkormányzata biztosította.

Megtisztelte a rendezvényt, és az érmeket átadta Pásztor Béla polgármester úr, és Grúber Mihály, a sportbizottság elnöke.

A szervező köszönetet mond a lebonyolításban nyújtott segítségért Lencsésné Tóth Ágnesnek, Szalma Róbertnek és Varró Lászlónak.

Szólj hozzá!

Címkék: korcsolya jégpálya

IGAZ MESE HÉT VERESEGYHÁZI KIRÁLYLÁNYRÓL

2009.02.17. 21:50 :: Horváth Zalán

1.

1998-1999-es korcsoport, lányok

 

Ha győz az egyik fél, veszít a másik:

ez érvényes minden sakkpartira!

Az olimpián élen állt sokáig

örök ellenfelünk, Mikulás Viktória,

elmés taktikusunk se tudta őt legyűrni, Tőke Tímea

ám a döntő játszmában bemattolta

ötletes kiválóságunk, Sviridova Polina!

A szép jövőjű Forján Lilla is

nagyot harcolt Mikulás Vikivel;

iskolatársát segítette az izgalmas remivel –

mert kihirdették nemsokára,

hogy így megnyerte a bajnokságot

négy királyleányunk közül

az ezúttal tényleg legjobb:

a hét pontos, nem kapkodó,

roppant gondos Horvát Sára!

Örömünknek nem volt határa!

 

2.

2000-2001-es korcsoport, lányok

 

Készülhet Molnár Tímea

az országos döntős kalandra!

Két esélyes végzett mögötte:

Simonyi Dóra és Horák Vanda!

Timi nem volt minden játszmának ura,

hiszen remizett vele csapattársa,

az okos, ügyes Pillmann Laura,

s a 2.g másik nagy ásza,

Bánsági Panna szintén:

bizony, minden játszma ilyen kiszámíthatatlan

ezen korosztály sakkozói szintjén.

Végül is három kislány lett hat pontos,

közülük az egyik veresegyházi…

Vajon ki lesz az első? Volt ám ok citerázni!

A mi lányunk, Timi nyert, ez a fontos:

a tudás és az erő volt vele –

így aztán huszonöt századdal

jobb lett a Bergere!

Nagy és erős volt a mezőny,

kicsi, de elég az előny!

 

Horváth Ferenc

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

NAGY VERESEGYHÁZI SIKEREK A SAKK DIÁKOLIMPIA PEST MEGYEI EGYÉNI DÖNTŐJÉN!

2009.02.17. 21:48 :: Horváth Zalán

Molnár Tímea és Horváth Sára az országos döntőbe jutott!

 

2009.  02. 14-én a gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolában rendezték meg a sakk diákolimpia idei Pest megyei egyéni döntőjét az I. és II. korcsoportban. Megyénk legjobb kis sakkozóinak nagy versengésén természetesen ott voltak iskolánk legkiválóbb alsó tagozatos sakkozói is, 7 lány és 8 fiú. A 2.g (6), a 3.f (5) és a 4.c (3) delegálta a legtöbb versenyzőt.

Nagy volt a tét, ugyanis a diákolimpia megyei bajnoka egyben jogot nyer az országos döntőn való részvételre. Ez végül is 2 versenyzőnknek is sikerült, s Markó Csanád bajnoki címe is csak egyetlen játszmán múlt. Azt is meg kell említeni, hogy példás volt valamennyi versenyzőnk küzdőszelleme, mindenki igyekezett tudása legjavát nyújtani.

 

A veresegyházi sakkozók kiemelkedő eredményei:

 

I. korcsoport

Lányok

I. helyezett (Pest megye bajnoka): Molnár Tímea 3.f

IV. helyezett: Pillmann Laura 2.g

VI. helyezett: Bánsági Panna 2.g

 

Fiúk

III. helyezett: Markó Csanád 2.g

IV. helyezett: Csapó Bence 2.g

 

II. korcsoport

Lányok

I. helyezett (Pest megye bajnoka): Horvát Sára 4.c

IV. helyezett: Tőke Tímea 4.c

V. helyezett: Sviridova Polina 4.c

VI. helyezett: Forján Lilla 3.f

 

Folytatódnak a megyei diákolimpiai küzdelmek: február 28-án a felső tagozatosok egyéni döntője következik, március 14-én pedig a csapatversenyen kell majd helytállniuk legjobbjainknak.

Ezeken a versenyeken is van esélyünk az országos döntőbe jutásra, s esélyeinket szeretnénk is valóra váltani. De ezért a sakktáblák mellet sokat kell még tenni!

 

Horváth Ferenc, sakktanár

 

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

Téli ping-pong bajnokság

2009.02.07. 07:00 :: Horváth Zalán

 

2009. téli
P I N G   -   P O N G
 
bajnokság
 
Öt korcsoportban, csak amatőr
( MOATSZ ranglistáján nem szereplő )
hölgyek és urak részére
a veresegyházi Mézesvölgyi – AULÁBAN.
 
FEBRUÁR 22. – VASÁRNAP
   
születés:
időpont:
2009. – 1997.
10 óra
1996. – 1995.
10 óra
 
 
1994. – 1991.
12 óra
 
 
1990. – 1969.
15 óra
1968. és előbb
15 óra
 
 
 
PÁROS VERSENY CSAK A FELNŐTT EGYÉNI INDULÓKNAK: kb. 18.45-kor.
 
NEVEZÉSI DÍJ NINCS!
 
Érem és oklevéldíjazás korosztályonként, nemenként az
I.-III.-nak.
NEVEZÉS LEZÁRÁSA SZIGORÚAN A KORCSOPORT KEZDÉSI IDŐPONTJA ELŐTT      ¼ ÓRÁVAL!!!
 
Néhány ütőt tudunk adni, de jobb a saját!
 
A helyszínt és a díjakat Veresegyház önkormányzata biztosítja.
       
MINDENKI CSAK A SAJÁT
KORCSOPORTJÁBAN INDULHAT!
 
Felvilágosítás: Lencsés Csaba 20-222-2255
 
 

Szólj hozzá!

GYORSASÁGI KORCSOLYAVERSENY

2009.02.07. 06:52 :: Horváth Zalán

GYORSASÁGI KORCSOLYAVERSENY

a veresegyházi jégpályán.
 
FEBRUÁR 14.
- szombat – 10 óra
Regisztráció: 9.00 – 9.45
Információ: Lencsés Csaba 20-222-2255
Korcsoportok:
2009 – 2002. – 2 kör
2001 – 1998. – 3 kör
1997 – 1994. – 5 kör
1993 – 1990. – 6 kör
1989 – 1969. – 6 kör
1968 – és előbb. – 4 kör
 
Bukósisak kötelező – mi is tudunk adni!
Éremdíjazás nemenként az
I.-III. helyezettnek.
 
NEVEZÉSI DÍJ, BELÉPŐ NINCS!

Szólj hozzá!

10 éves a városi fúvószenekar

2009.01.22. 22:02 :: Horváth Zalán

2008. február 28-án, 16 órakor a Váci Mihály Művelődésiházban

10 éves jubileumi koncert a Veresegyházi Fúvószenekarral.

A farsangi koncerten népszerű dallamok csendülnek fel.

Műsorvezető: László Domokos
Karmester: Balog Ferenc

Belépő: 1000 Ft

Szólj hozzá! · 1 trackback

Jótékonysági iskolabál

2009.01.22. 21:56 :: Horváth Zalán

Szeretettel meghívjuk Önt/Önöket

2009. január 31-én, 19.30-tól a Mézesvölgyi Iskolában megrendezésre kerülő
ISKOLABÁL-ra,
mely a Fabriczius Általános Iskola,
a Fabriczius Alapítvány és az Iskolaszék közös jótékonysági rendezvénye.
Jegyek árusítása – asztalfoglalással egybekötve – 2009. január 15-26-ig délutánonként a
Mézesvölgyi Iskolában történik.
Belépő ára 4.000,- Ft, mely vacsorát és
egy pohár pezsgőt tartalmaz.
(Pártoló jegyet 500,- Ft-ért lehet megvásárolni itt
 vagy a pedagógusoknál.)
Műsor:
fellépnek: 8. osztályosos tanulók, pedagógusok,
 Kisrét u.-i GE dolgozói,
Zeneiskolánk tanárai, Hastáncosok
tombola sorsolás, a zenét az Emerton-díjas 
Madarak zenekar
 szolgáltatja az est folyamán.

Szólj hozzá!

Címkék: bál iskola

Játszadozik az idő

2008.12.01. 22:03 :: Horváth Zalán

A fenti címmel rendezik meg Horváth Ferenc költőestjét 2008. december 7-én, 17:00 órai kezdettel az Innovációs Centrum kamaratermében.

Kedvcsinálónak álljon itt tipikus Horváth Ferenc féle nyolcsoros:

KORTYOLGATÁSAIM

Öregszem: bármelyik tavaszi szélben
megsejdítem az ősz leheletét.
Ilyesfélét jónéhányszor megéltem,
már-már torkomig és az idő-keverék.

Kortyolom az időt: a zagyva snapszot,
az éterien tiszta párlatot...
S ha egy nyár végi tél tavasz-szagot hoz,
azzal öblítem le az őszi bánatot.

 

1 komment

Új helyszínen nyílik a jégpálya

2008.11.27. 22:17 :: Horváth Zalán

Itt a tél, és ez azt jelenti, hogy hamarosan ismét nyílik a jégpálya Veresegyházon.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Mikulásra, vagyis október 6-ra meg tudjuk nyitni a jégpályát, de már új helyen, hiszen a Budapesti útról átköltöztünk a Sportpályák mellé, ahol reményeink szerint hosszú távon méltó helye lesz a jeges sportok kedvelőit kiszolgáló létesítménynek. Jelen pillanatban még folynak a telepítési munkálatok, de jövő hét közepén már szeretnénk jeget fagyasztani.
Időközben már tervezzük az időbeosztásokat és programokat is. Az biztos, hogy a téli szünetben és a hétvégéken reggel 10:00-től este 8:00-ig a közönségkorié lesz jeg. Hétköznap délelőtt óvodai és iskolai oktatás fog zajlani, de lesz egyéni oktatás is kedden, csütörtökön. Minden este 8 és 10 között az amatőr hokisok edzhetnek, játszhatnak és természetesen ebben a szezonban is összemérhetik majd tudásukat a különböző csapatok az amatőr jégkorong tornán, akárcsak a jéghokis palánták, hiszen indul a hokisuli is és szeretnénk szupermini tornát is rendezni a legkisebbeknek.
Igyekszünk majd a lehető legfrissebben tartani az információkat a honlapunkon is a www.drago.hu - n.
Nyitottak vagyunk bármilyen közös programra. Tavaly is szivesen támogattuk a „SEGÍTSÉG- A dohányfüst mentes életért!" rendezvényt és továbbra is partnerek vagyunk bármilyen ifjuságnevelő, egészséges életmódra buzdító, drogellenes programban, hiszen a  Sportegyesületünk elsődleges célja is az, hogy a gyerekeinket egészséges életmódra neveljük, sportoljanak, legyenek a szabadban és picivel kevesebb időt töltsenek a TV előtt.
Üdvözlettel,
Pribula László
Drago Skorpiók

Szólj hozzá!

A bajnokság állása

2008.11.04. 16:38 :: Kiss Péter

Az utóbbi időben elmaradtak a férfi kézilabda csapatról szóló híreim,ezért ezt most pótolom.A felnőtt csapat 8 mérkőzésből 7-t nyert,egyet vesztett és jelenleg 14 ponttal vezeti a tabellát.Az ifjúsági csapat a 8 mérkőzésből 4-t nyert,4-t vesztett és 8 ponttal jelenleg a 4. helyen áll,ami még pont felsőházi rájátszást ér.

Most hétvégén szabadnaposak vagyunk,a következő mérkőzést jövő vasárnap(nov.16.) a veresi sportpályán játsszuk az Erdőkertes csapata ellen.Az ifi mérkőzés 10 órakor,a felnőtt mérkőzés 11:45-kor kezdődik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda

Rendőrségi telefonszámok

2008.10.11. 17:28 :: Horváth Zalán

A Gödöllői Rendőrkapitányság az utóbbi időben olyan állampolgári jelzéseket kapott, mely szerint a kapitányság városi vagy GSM központi hívószámain ( 06-28-514-645, 06-28-514-655, 06-20-4441274, 06-30-383-5826 ) hosszas várakozás után jelentkezik a kezelő. Ennek oka, hogy a kapitányság épületében lévő automata telefonközpontra érkeznek be a hívások. Amíg a kezelő egy bejövő hívást fogad, addig  a központ érkezési sorrend alapján várakoztat, s eközben nem foglalt jelzést ad, hanem folyamatosan kicsöng. Kérjük a lakosság türelmét, s egyben ismételten tájékoztatjuk a tisztelt állampolgárokat a járőrszolgálati gépjárműveink közvetlen elérhetőségéről:

 

Veresegyház  Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő közterület szolgálat mobil telefonszáma:               06-20/989-26-07

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség

MEGYÉNK KÖRÜL MEGYÜNK KÖRÜL

2008.10.09. 17:15 :: Horváth Zalán

Vasárnap – október 12-én – lehet csatlakozni a Pest megyei futókacióhoz Veresegyházon. Aki el szeretné kísérni a többszörös maraton-futókat 1-2 km-es, vagy csak néhány 100 méteres távon, jöjjön a Shell- kúthoz 9.30-ra, és ott csatlakozhatunk a csoporthoz.

Vác irányába futnak, addig mehetsz velük, amíg kedved van!
                                              
Lencsés Csaba városi szabadidő-sport szervező

Szólj hozzá!

Kerékpáros akció

2008.10.05. 19:34 :: Horváth Zalán

Tekintettel az utóbbi időben a gyalogos-átkelőhelyek közelében, illetve kerékpárosok részvételével bekövetkezett közúti közlekedési balesetek megnövekedett száma miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

 

a gyalogos-átkelőhelyek környezetének és a kerékpárral közlekedők

fokozott ellenőrzését hajtja végre.

 

A fokozott ellenőrzés 2008. október 1. 08.00 órától 2008. november 30. 22.00 óráig  tart.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal. A 2008. év I-VIII. hónap adatai alapján Magyarországon a kerékpárosok által okozott személyi sérüléses közlekedési balesetek aránya az összbaleseti számokhoz viszonyítva 10 %.

A fokozott ellenőrzések célja a kerékpárosok jogkövető magatartásának formálása, a szabályok maradéktalan betartásának kikényszerítése, ezzel a kerékpáros balesetek megelőzése, a súlyossági mutatók javítása, amelynek érdekében kiszűrésre és eljárás alá vonásra kerülnek a szeszesital és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt közlekedő kerékpárosok, differenciáltan szankcionálásra az egyéb szándékos szabálysértéseket (pl. tilos jelzést figyelmen kívül hagyó), a kerékpárokra vonatkozó műszaki előírásokat (elsősorban kivilágítási), ill. kerékpárosokra vonatkozó láthatósági szabályokat elmulasztó kerékpárosok.

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár

Sakkozóink 8 érmet szereztek Gödöllőn

2008.09.22. 22:49 :: Horváth Zalán

2008. szeptember 20-án  10 órától a gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolában rendezte meg a Pest Megyei Sakkszövetség az iskolások hagyományos versenysorozatának első fordulóját, melyen 104 sakkozó indult, köztük 40 a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola képviseletében. A nagyon kiegyensúlyozott, erős mezőnyt a legjobb Pest megyei, országosan ismert budapesti és neves Nógrád megyei sakkozók alkották.

Versenyzőink megmutatták, hogy nemcsak a létszámuk figyelemreméltó, hanem sakkozói tudásuk is: a különféle kategóriákban 2 aranyérmet, 1 ezüstérmet és 5 bronzérmet szereztek, s összesen 19 veresegyházi iskolás került az első hat közé. Az 5 óra hosszat tartó verseny hét fordulós volt, játszmánként 2x15 perces gondolkodási idővel, tehát igen nagy megterhelést jelentett az ifjú sakkozóknak. Le a kalappal minden résztvevő előtt!

 

1994/95-ös lányok

III. helyezett: Dénes Bernadett 8.c

IV. helyezett: Brummel Enikő 7.c

 

1994/95-ös fiúk

VI. helyezett: Lengyel Márk 8.b

 

1996/97-es lányok

I. helyezett: Varga Katinka 5.b

III. helyezett: Bodzás Renáta 6.b

V. Lovász Evelin 5.c

VI. Lovász Petra 5.g

 

1996/97-es fiúk

IV. Varga Gábor 5.c

VI. Illés Bence 5.c

 

1991/93-as fiúk

VI. Babér Dániel 8.c

 

1998/99-es lányok

III. Sviridova Polina 4.c

V. Horvát Sára 4.c

VI. Forján Lilla 3.f

 

2000/2001-es fiúk

II. Markó Csanád 2.g

III. Adorján Áron 3.f

VII. Lőrincz János 2.g

 

2000/2001-es lányok

I. Molnár Tímea 3.f

III. Pillmann Laura 2.g

IV. Bánsági Panna 2.g

V. Szűcs Réka 2.g

 

A többi – név szerint most nem említett – sakkozónk is dicséretet érdemel szerepléséért.

Végezetül pedig örömmel szólok arról, hogy sakkozóink szülei nem csupán segítettek a gyermekek Gödöllőre szállításában, hanem – mint már annyiszor – sokan a verseny színhelyén maradtak, így anyukák, apukák, nagypapák, nagymamák és sakktanárok együtt szurkolhattak gyerkőceinknek, s közben ismét jó lehetőség nyílt szülők és tanárok oly fontos tapasztalatcseréjére is nevelési és tanulási kérdésekben.

 

Horváth Ferenc sakktanár

Szólj hozzá!

Veresegyház-Domony

2008.09.17. 15:21 :: Kiss Péter

Az Erdőkertes elleni presztízs meccset sikerrel vívtuk meg.A felnőtt csapat 28-25-re,az ifi csapat 21-3-ra nyert.

Vasárnap a tavalyi ezüstérmest fogadjuk.Igazi rangadó lesz,mivel eddig mindkét csapat százszázalékos.A felnőtt csapat 11:30-kor,az ifjúsági csapat 10:00-kor játszik a veresi sportpályán.

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda

Allergia nap

2008.09.13. 15:32 :: Horváth Zalán

2008. szeptember 15., hétfőn 15:30-19:00 óráig

a Veresegyház, Mogyoródi u. 2/a gyermekrendelőben

ALLERGIA NAPOT

tartunk.

(Allergia vizsgálat, javaslatok, életmód tanácsok)

Érdemes eljönni, ha tüsszög, viszket és könnyezik a szeme, folyik az orra, mert lehet, hogy Ön is allergiás.

A vizsgálathoz beutaló nem szükséges!

Szólj hozzá!

Erdőkertes-Veresegyház

2008.09.12. 12:24 :: Kiss Péter

Szombaton 14 órakor játszik Erdőkertesen a felnőtt csapat,az ifjúsági csapat utána 16 órakor.Jöjjön minél több veresi szurkolni erre a presztízs meccsre!

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda

Veresi kézilabda

2008.09.04. 12:11 :: Kiss Péter

Az előző bajnokságban sikerült megszereznünk az 5. helyet.Az idei szezonnak egy új kapussal vágunk neki és reméljük megoldja a kapus gondjainkat.Mindenképpen érem szerzés a cél,lehetőleg minél fényesebb.Az 1. fordulóban a Tápiószelét magabiztosan verte a csapat 26-15-re.

Az ifjúsági csapat is 5. lett tavaly.A mostani szezonnak kicsit meggyengülve vágtak neki,mert eligazolt az egyik alapember és mivel nincsenek túl sokan ez elég nagy érvágás.Az első mérkőzésen ez ki is ütközött,hogy kevesen vannak.Félidőben még 14-14-re álltak a Tápiószele ellen,a végén mégis 10 gólos vereség lett a vége.Náluk mindenképp az a cél,hogy megtartsák az 5.helyet és sikerüljön bőviteni a keretet.

A következő mérkőzésünkön a helyi rangadót vívjuk az Erdőkertes ellen.Az időpontot még nem tudom megmondani,mert átakarják tenni másik napra és még nincs végleges megoldás.Amint megtudom közzéteszem,hogy minél többen tudjanak jönni szurkolni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda

Civil Kör Veresegyházért V. Teniszbajnoksága

2008.09.03. 21:38 :: m..cs

Az „esőnapon”, augusztus 30-án került megrendezésre a Civil Kör Veresegyházért Egyesület által szervezett V. amatőr teniszbajnokság, amelyre  - mint korábban is  - a Vadkacsa Teniszklub  pályáin került sor. A Klub egyébként idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.  A teniszbajnokság fő célja – mint a korábbiaké is – az volt, hogy a tenisz barátainak ismét alkalmat adjon a játékra, ismerkedésre, baráti együttlétre.  A versenyre 20 fő nevezett be, így 10 páros kezdte meg a küzdelmeket.  A párosok sorsolás révén alakultak ki, majd két ötös csoportban körmérkőzést játszottak, ezt követően a csoportok első két helyezettjei elődöntőt és döntőt játszottak. A további helyosztókra már nem került sor, mert így is majd délután ötig tartottak a mérkőzések – így a sorrendet a szerzett győzelmek száma, azok azonossága esetén a gémarányok döntötték el. A tenisznap során minden csapat legalább négyszer mérkőzött meg az ellenfelekkel, vagyis teniszeztünk bőven majd egész nap. Remek idő volt, küzdöttünk és izzadtunk rendesen. Élveztük Marika vendégszeretetét,  ízletes szendvicseit. Az első helyet  Baráth József -  Móré László    szerezte meg, a Ferschl Gábor    Simmel Erzsébet   párossal vívott csata után, a harmadik hely a  Baráth Árpád –  Moldvai Miklós    párosé lett.  Negyedik hely jutott a  Diószeghy Zoltán– Mohai Imre párosnak, miután nem tudták lejátszani az elődöntőt. A további résztvevők listája: Nagy József – Baranyó Csaba , Fodor Péter –  Mizsei Tamás, Fehér Tamás  -   Komor Hajnalka, Kopeczky Lajos– Mádi Csaba, Majoros Miklós– Felvégi Szabolcs, Máltai László– Baranyó Szabolcs.

Az élbolyban végzettek szerény ajándékokat is kaptak, köztük a korábbi támogatáshoz hasonlóan az idén is a Vargabetű Könyvesbolt által felajánlott szépirodalmi könyveket, amelyeket Várhelyi Márton  - a bajnokság lebonyolításában közreműködő körtársunk – is kiegészített.  

Gratulálok minden résztvevőnek, remélve, hogy jövőre ismét alkalmunk lesz együtt teniszezni. Dr Mádi Csaba, a teniszbajnokság szervezője.

Szólj hozzá!